10. i 11. lipnja – Biciklistički vikend u Petrinji!

423

Udaljena svega 50 km od Zagreba, Petrinja nudi zelenu oazu mira uz odličnu gastronomsku ponudu i brojne sportsko-rekreacijske mogućnosti. Smještena u srcu Banovine i uz tok rijeka Kupe i Petrinjčice, ovaj gradić od 25.000 stanovnika postaje istaknuto ime na turističkoj karti popularnih izletišta kontinentalne Hrvatske.

Ljubitelji prirode, posebice vožnje biciklom kroz prirodu, pozivaju se na Biciklijadu u Petrinji, tradicionalnu manifestaciju koja se održava svake godine u lipnju, a ove godine u subotu, 10. i u nedjelju, 11. lipnja.

Biciklističke rute prilagođene su svim uzrastima i stupnju fizičke spreme, pa postoji lagana obiteljska duljine 6 km koja je prikladna i za djecu i postoji zelena ruta duljine 27.5 km koja je namijenjena rekreativnim biciklistima i obuhvaća posjet Adrenalinskom parku Cappricia u selu Nebojan.

Vožnja obiteljskom i zelenom rutom predviđena je u subotu, 10. lipnja kada je organiziran i besplatan prijevoz autobusom iz Zagreba (južni ulaz Zagrebačkog velesajma, u 10 sati; Autobusni kolodvor Velika Gorica, u 10.30 sati) za Petrinju.

Nakon uzbudljivog dana koji uključuje, osim vožnje ovim rutama, obilazak grada na biciklima uz vođenje turističkog vodiča, igre za djecu s animatorima i večernji zabavni program uz grupu Besplatno piće, povratak u Zagreb je u 21 sat. Za ovaj BIKE TRANSFER potrebno se prijaviti do 8. lipnja na broj 044 815 431.

 

U nedjelju, 11. lipnja vozi se adrenalinska ruta koja zahtjeva izvrsnu sportsku kondiciju i duga je 44 km s brojnim terenskim izazovima uz posjet imanju Mlinski kamen u Brestu Pokupskom na obali rijeke Kupe. Za sudjelovanje na Adrenaliskoj ruti potrebna je prijava organizatoru do 9. lipnja na brojeve 091 66 77 730 – Orlić Sport d.o.o. i 099 4812 215 – bikefix53.

DETALJAN PROGRAM Biciklijade u Petrinji 2017.

SUBOTA, 10. LIPNJA 2017.

PETRINJA, TRG HRVATSKIH BRANITELJA

Od 11 do 15 h – prijave biciklista (sudionici dobivaju startne brojeve)

12 h – Obilazak grada na biciklima uz vođenje turističkog vodiča

Od 12 do 13.30 h – Igre za djecu uz animatore

 

OBITELJSKA RUTA (lagana ruta za obitelji s djecom)

14 h – start

Opis rute: Trg hrvatskih branitelja, Duga ulica, Sisačka ul., Ul. Gromova, Radićeva, Trg Stjepana Radića, Trg hrvatskih branitelja (dužina: 6 km)

ZELENA RUTA (ruta prilagođena rekreativnim biciklistima)

15.30 h – start

Opis rute: Trg hrvatskih branitelja – Novo Selište – Nebojan – Petrinja

U Nebojanu posjet Capriccia centru, adrenalinski park (program uz razna natjecanja: berg go-kart, quad, streličarstvo, povlačenje konopa i dr.; gastro ponuda: gulaš i grah)

18:30 h – Povratak za Petrinju

(dužina 27,5 km, najniža točka 99 m, najviša točka 160 m, visinska razlika 274 m)

19.30 h – Trg hrvatskih branitelja: glazbeno – zabavni program uz grupu BESPLATNO PIĆE

Napomena: Zelenu rutu mogu voziti samo stariji od 12 godina!

BIKE TRANSFER iz Zagreba u subotu, 10. lipnja

10 h – Polazak: Zagrebački velesajam, južni ulaz ; 10.30 h -Velika Gorica

21 h – Povratak

Napomena: prijave do 8. lipnja na telefon: 044 815 431; besplatan prijevoz; minimun prijavljenih 20 osoba

NEDJELJA, 11. lipnja 2017.

PETRINJA, Trg hrvatskih branitelja

Od 9 do 10 h prijave biciklista ( sudionici dobivaju startne brojeve)

ADRENALINSKA RUTA (ruta koja zahtjeva izvrsnu sportsku kondiciju)

10 h start

Opis rute: Trg hrvatskih branitelja – vodovod – Križ Hrastovački – Cepeliš – Piramida – Vidikovac – Pecki – Gornja Bačuga – Zelena dolina – Hrastovica – sv. Duh – Piramida odmor kod Planinarskog doma – Hrastovica – Petrinja

(dužina 44 km, najniža točka 100 m, najviša točka 415 m, visinska razlika 935 m)

Za vožnju Adrenalinskom rutom obavezno je nošenje biciklističke kacige!

Preporuka organizatora: vožnja MTB biciklom

Kotizacija za Adrenalinsku rutu: 50 kn (službena majica Biciklijade, topli obrok i piće)

Za sudjelovanje na Adrenaliskoj ruti potrebna je prijava organizatoru do 9. lipnja 2017. na mobitele: 091 66 77 730 – Orlić Sport d.o.o. i 099 4812 215 – bikefix53

DJECA NA BICIKLIJADI

Zaštitnu kacigu na glavi moraju nositi vozači bicikla mlađi od 16 godina temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Djeca do 12 godina starosti mogu sudjelovati na biciklijadi samo u pratnji roditelja.

INFORMACIJE ZA SUDIONIKE BICIKLIJADE

Sudjelovanje na manifestaciji „Biciklijada u Petrinji“ je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizatori ne snose odgovornost za štete i ozljede nastale pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Za sve sudionike osigurani su brojevi, motorizirana pratnja, medicinska pomoć i servisna služba. U biciklističkoj koloni mogu sudjelovati samo biciklisti prijavljeni organizatoru na startu. Organizatori preporučuju nošenje biciklističke kacige za sve sudionike biciklijade.

POKROVITELJ: GRAD PETRINJA

ORGANIZATORI: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PETRINJE I ORLIĆ SPORT d.o.o.

SPONZORI: TURISTIČKA ZAJEDNICA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE, ČAZMATRANS I HTZ

MEDIJSKI POKROVITELJI: PETRINJSKI RADIO, PS PORTAL, RADIO BANOVINA

Više o programu na Internet stranici Turističke zajednice Grada Petrinje www.petrinjaturizam.hr.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here