100 milijuna kuna za energetsku obnovu ukupno 22 škole

Potpisani ugovori za energetsku obnovu novih osam škola na području Popovače, Novske i Petrinje.

888

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije 17. rujna su potpisani ugovori s izvođačima radova na energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije na zgradama javnog sektora, odnosno na ukupno osam škola na području Popovače, Novske i Petrinje.

Župan Ivo Žinić je podsjetio kako unazad tri godine Županija nastoji stvoriti što kvalitetnije uvjete u osnovnim i srednjim školama. Zahvaljujući članstvu u EU, na raspolaganju su nam značajna sredstva koja pokušavamo što bolje iskoristiti i u školstvu, kazao je Žinić.


„Energetsku obnovu, fasade, zamjena stolarije, krovišta i dr., obavit ćemo na 22 škole, a ukupna je vrijednost radova oko 100 milijuna kuna. Ovog trena već imamo šest završenih škola pa zahvaljujem vama izvođačima koji ste radili na njima vrlo brzom radu, čak su nas iznenadili koliko su to brzo i kvalitetno izveli. Vjerujem da će slično biti i na ovih osam objekata na području gradova Popovače, Novske i Petrinje. Ova sredstva su 85 posto bespovratna, ostatak najvećim dijelom financira Županija, no očekujemo da će se u financiranje uključiti i gradovi“.

VEZANE VIJESTI
Konzul Republike Moldove u posjetu Županiji

Energetskom obnovom tako će biti obuhvaćene tri područne škole s područja Popovače, u Donjoj i Gornjoj Gračenici te Voloderu, tri područne škole s područja Novske, u Bročicama, Brestači i Starom Grabovcu, Odjel za djecu s posebnim potrebama OŠ Novska te OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

U sufinanciranje se, u skladu s mogućnostima, uključuju i gradovi potvrdila je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Novske Marija Kušmiš.

„Ulaganje u infrastrukturu u obrazovnom sektoru od velikog je značaja za grad Novsku, a vjerujem i ostale jedinice lokalne samouprave. Grad Novska je do sada sufinancirao obnovu matične škole Osnovne škole Novska u iznosu od 700 tisuća kuna, a u tijeku je planiranje rebalansa proračuna kako bi osigurali sredstva i za sufinanciranje energetske obnove ostale tri područne škole“.

VEZANE VIJESTI
Pozitivni zaključci radnog sastanka u Dvoru

Zadovoljstvo što je i škola kojoj je na čelu dio ovog hvalevrijednog projekta izrazila je ravnateljica petrinjske OŠ Dragutina Tadijanovića Ruža Novaković.

„Zahvaljujem Županiji i gospodinu županu što je uvidio potrebu da ova škola, velika površinom i velika po broju učenika, uđe u projekt energetske obnove škola. Škola djeluje na istom mjestu već 45 godina. Zgrada je to koja je unazad 10 godina djelomično obnovljena, no ova će obnova donijeti velike energetske uštede i u konačnici bolje uvjete za rad učenicima i nastavnom i drugom osoblju škole“.

VEZANE VIJESTI
Potpisan ugovor o sanaciji kolničkog zastora lokalne ceste u naselju Kraljeva Velika

Nakon potpisivanja slijedi uvođenje izvođača u radove, a župan je izvođačima poželio što manje poteškoća te da radove izvedu kvalitetno i u zadanim rokovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here