VIDEO 15 žena zaposleno u novom tekstilnom pogonu u Petrinji

Tenaco grupa iz Zagreba otvorila novi tekstilni pogon u prostoru bivše Stolarije, planiraju i nova zapošljavanja

1879

U Petrinji je 10. listopada svečano otvoren novi tekstilni pogon Tenaco grupe iz Zagreba. Ova je tvrtka svoj pogon iz Zagreba preselila u Petrinju i pritom zaposlila 15 djelatnica, a u planu su i nova zapošljavanja, najavio je jedan od vlasnika Mislav Tadić.

„Tenaco grupa se bavi proizvodnjom medicinske odjeće, posteljnog rublja, gastro odjeće i odjeće za potrebe hotela. U tom segmentu jako puno sredstava ulažemo u razvoj novih proizvoda, a planiramo i ovdje puno uložiti u neke nove tehnologije koje bi ubrzale procese same proizvodnje. Trenutno smo u Petrinji zaposliti 15-tak djelatnica, a do kraja iduće godine imat ćemo minimalno 30 zaposlenih. Naši planovi su veći, ali uvijek smo oprezni u svojim izjavama i obećanjima“.

Tadić je dodao kako su u opremanje tekstilnog pogona za sad uložili oko 300 tisuća kuna, a suinvestitori su i partneri u najmodernijoj lakirnici za namještaj koja se nalazi u istom prostoru. O kakvoj je lakirnici riječ pojasnio je Mario Franjko, vlasnik tvrtke Lukas Design.

VEZANE VIJESTI
Moja sudbina epizoda 20.: Taborište

„Izbacili smo nekoliko prvih testnih proizvoda. Radili smo za najveći jedrenjak na svijetu koji je ovih dana isplovio i to nam je bio premijerni posao. Ovo su strojevi za brušenje i lakiranje, visokokvalitetno lakiranje medijapana i masiva. Radimo i namještaj po mjeri za veća opremanja poput ustanova, bolnica i slično. U ovaj pogon, kada smo ušli u njega, uložili smo oko tri milijuna kuna. To nam je prvi korak. Na tu investiciju trebali bi nadovezati još neke investicije, dakle otprilike još toliko ulaganja i planiramo zapošljavanje od 10 do 15 ljudi. Sada nas je trenutno pet, a unutar sljedeće godine planiramo nova zapošljavanja“.

Projekti su ovo koji ne samo što stavljaju nekad zapušteni prostor bivše Stolarije u funkciju, već novim zapošljavanjima pridonose razvoju grada i poboljšanju standarda građana. Zadovoljan time je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je nazočio otvorenju.

VEZANE VIJESTI
Program Lovrenčeva u Petrinji

„Svako radno mjesto u gradu Petrinji nas veseli i daje nam na novu snagu, novo samopouzdanje i na kraju, daje nam sigurnost. Znamo da danas nije lako dobiti radno mjesto i kada je to radno mjesto u ovakvim uvjetima kao što su ovdje,u našoj bivšoj Stolariji, to je nešto za što treba reći hvala. Hvala svima koji su u ovoj Tenaco grupi dali sve od sebe da naprave prostor koji je dostojan rada, proizvoda i svega što će odavde izaći, a to je jedna određena sigurnost. A sigurnost je danas jako važna, naročito na poslu. Mi kao Grad ćemo morati imati još više samopouzdanja, isto kao i poduzetnici, da okrenemo prema njima određen novac kojim bi oni napravili nadgradnju života u Petrinji. Smatram da ova investicija daje sigurnost, ali smatram i da ovim i svim poduzetnicima treba reći hvala. Danas treba biti hrabar, odvažan, moraš biti stručan, moraš imati ideju, ta ideja mora biti ostvariva. Oni su ostvarili ovu ideju u Petrinji i mislim da su oni dobar primjer onoga što Petrinja daje za poduzetništvo. To što smo prvi u Hrvatskoj po izdvajanju za malo i srednje poduzetništvo nije slučajnost“.

Dodajmo kako su novi poslovni pogon  tvrtke Tenaco blagoslovili župnik Župe Preobraženja Gospodnjeg vlč. Damir Ceković i trajni đakon Vjekoslav Uvalić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here