U Jabukovcu održano 2. Banijsko prelo

291
Kulturno umjetničko društvo „Zvuci Banije“ iz Jabukovca ove je subote održalo manifestaciju pod nazivom „2. Banijsko prelo“ na kojoj su predstavili svoju kulturnu baštinu i svoje običaje koje su im u naslijeđe ostavili djedovi i bake.
Predsjednik kulturno umjetničkog društva „Zvuci Banije“ naglasio je: „ Ovo je na našu sreću 2. Banijsko prelo i nadamo se da će postati tradicionalno i da ćemo svake godine ovdje u Jabukovcu održavati ovu manifestaciju kao i sve ostale koje su nam u planu.“
Osim domaćina, svoje pjevačke i plesne sposobnosti pokazali su i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Mošćenica iz Mošćenice i Kulturno umjetničko društvo Čuntićanka iz Hrvatskog Čuntića.
Društvo „Zvuci Banije“ djeluje od 2014. godine u tri sekcije od čega se posebno mogu pohvaliti dječjom sekcijom koja je i na „2. Banijskom prelu“ svojim izvedbama s područja Banovine posebno razveselila publiku.
Što druženja u kulturno umjetničkom društvu znače za one najmlađe rekla nam je najmlađa članica KUD-a „Zvuci Banije“ Vlatka Dragaš koja ima svega šest godina: „ U KUD-u plešem dvije godine i jako mi se sviđa zato što mi je lijepo, imam prijatelje i mogu učiti plesati i igrati se s prijateljima.“
Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj i srdačno pozdravio sve prisutne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here