21 godinu nižu uspjehe i promoviraju Glinu, SMŽ i Hrvatsku

Glinske Banice briljirale na 21. Europskom prvenstvu mažoretkinja u Francuskoj! Na uspjehu im čestitali i čelnici Sisačko - moslavačke županije.

723

Glinske Banice ponosno su se s Europskog prvenstva u Francuskoj vratile u Glinu bogatije za nekoliko novih medalja! Naime, Glinske Banice briljirale su na 21. Europskom prvenstvu mažoretkinja u Agenu, a medalje su izborile u više kategorija u konkurenciji dvije tisuće natjecateljica: neformacije solo kadetkinje; Maria Strejček 2. mjesto, Lorena Klarić 5. mjesto, duo kadetkinje; Matea Modronja i Ines Kralj 1.mjesto, solo seniorke; Gabrijela Zibar 2. mjesto te kadetkinje 3. mjesto i seniorke 4. mjesto.

Na sjajnom uspjehu im je na prigodnom prijemu u sjedištu Sisačko – moslavačke županije, zajedno sa svojim zamjenicima, čestitao župan Ivo Žinić.

“Punu 21 godinu ove naše mažoretkinje, Glinske Banice postižu izvrsne rezultate. To je sigurno odraz velikog truda, rada, volje, želje, angažmana, ali i ljubavi prema svom gradu, svom mjestu, Glini i županiji. Vjerujem da ste to tako doživljavale i u Francuskoj gdje ste vi, uz još neke mažoretkinje iz Hrvatske, promovirale našu Hrvatsku. Neka vam to uvijek bude na srcu, kad god i gdje god budete, danas-sutra bilo ovdje ili negdje izvan Hrvatske, neka vam Hrvatska bude na prvom mjestu, vaš grad, vaš kraj”.

Župan je podsjetio kako su tijekom godina za svoje uspjehe dobile brojna priznanja pa tako i priznanje Sisačko – moslavačke županije 2016. godine.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalna Šumarska zabava sisačkog ogranka Hrvatskog šumarskog društva

“Mi kao Županija potičemo mlade ljude, potičemo na izvrsnost u sportu, znanju i u ostalim granama. Na ovaj način želimo vam zahvaliti. To je najmanje što možemo ovog trena učiniti. I vaš odlazak na ovo Europsko prvenstvo smo financijski pomogli, Grad Glina i Sisačko-moslavačka županija. I ubuduće ćemo nastojati pomoći da jedna ovako izvrsna udruga dalje radi”.

Glinske Banice su jedan od najtrofejnijih klubova na području Gline i Glinjani se njima jako ponose, kazao je Žinić ne skrivajući emocije.

VEZANE VIJESTI
Aktualno: Prva četiri mjeseca vladanja Sisačko-moslavačkom županijom

“Čuo sam zvuk autobusa kad ste ušle u Glinu i moram reći da sam bio sretan kad sam čuo taj zvuk, sirenu, a pogotovo onaj vaš usklik, vriskove kada ste slavile pobjedu. Još jedanput vam evo, ovako emotivno , čestitam. Možda to nije uobičajeno, ali je ljudski”.

“Ja bih se prije svega htjela zahvaliti Sisačko-moslavačkoj županiji, našem županu Žiniću, dožupanima koji su zaista uvijek uz nas i koji nam pomognu na svaki naš vapaj za pomoć. Stoga, hvala vam još jednom u moje ime i u ime cijele udruge i svih ovih cura. Doista smo vam od srca zahvalni jer zaista, bez vaše pomoći, bez pomoći grada, donacija, odlazak na prvenstvo ovih cura ne bi bio ni moguć. Hvala vam! Što reći još u ime ovih cura? Ja sam zaista ponosna i preponosna na njih. Još jedno Europsko prvenstvo smo doveli do kraja. Hvala Bogu, ostvarili smo sva svoja očekivanja, i više od njih. Ostavili smo tamo srce na terenu, dale smo sve od sebe, plesale s ljubavlju, pokazale zajedništvo i rezultati su došli. Cure, svaka vam čast!”, poručila je ovom prilikom dopredsjednica Udruge mažoretkinja Glinske Banice Ines Mileković.

VEZANE VIJESTI
Rezultat utakmice Humanih zvijezda i veterana Banovca oko 10 tisuća prikupljenih kuna

Župan je Glinskim Banicama na kraju poželio puno uspjeha u daljnjem radu te ih darivao prigodnim poklon paketima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here