23 godine uspješne suradnje i velikog prijateljstva

Održan prijem za dopredsjednika Vatrogasne zajednice pokrajine Baden-Wűrttemberga Gerharda Laija i njegove suradnike

370

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku 4. travnja je održan prijam za, kako je rečeno, prijatelja ne Sisačko – moslavačke županije, već i prijatelja Hrvatske, dopredsjednika Vatrogasne zajednice pokrajine Baden-Wűrttemberga Gerharda Laija i njegove suradnike.

Pohvaljujući dosadašnju suradnju, župan Ivo Žinić je izrazio nadu kako će se suradnja s njemačkim kolegama nastaviti. Osim materijalne pomoći, njemački su vatrogasci nerijetko svojim hrvatskim kolegama pružali i stručnu pomoć, a pomoć je posebno presuda bila u obnovi rada mnogih DVD-ova, posebice na oslobođenom području nakon Domovinskog rata.

„Ova suradnja traje 23 godine. Prvi susret se dogodio 1996. godine i od tada je ostvareno niz suradnji i prijateljstava, vatrogasaca, DVD-a i Vatrogasnih zajednica. Više od 43 vatrogasna vozila je gospodin Lai sa svojim prijateljima vatrogascima iz Njemačke donirao našim DVD-ima, niz vatrogasne opreme… Da nije bilo te suradnje vjerojatno vatrogastvo u našoj županiji, u našim DVD-ima, ne bi bilo na toj razini, barem što se tiče tehničke opremljenosti, a vjerojatno ne bi bilo na istoj razini i zbog određenih stručnih stvari koje su vatrogasci iz Njemačke prenosili na naše vatrogastvo“, kazao je Žinić.

VEZANE VIJESTI
FOTO Do kraja godine grad Glina stambeno će zbrinuti 28 obitelji

Gerhard Lai izrazio je zadovoljstvo prijemom i iskaznim poštovanjem istaknuvši kako nije očekivao takvu čast. Budući da uskoro odlazi sa svoje dužnosti, u Hrvatsku je doveo i novog voditelja svojeg ureda Gerda Zimmermanna, koji će, uvjeren je Lai, nastaviti ovu uspješnu suradnju.

„Mi uvijek rado dolazimo u Hrvatsku, posebice rado dolazimo u Sisačko-moslavačku županiju, Sisak i okolna mjesta. Ovdje smo s godinama stvorili mnoge veze. Dolazimo prijateljima. Između naših zemalja i zajednica je stvoreno prijateljstvo, prijateljstvo je uvijek obostrano. U ovom slučaju dolazimo kao prijatelji i u nama imate prijatelje. Nadam se, štoviše očekujem, da će novo vodstvo nastaviti dosadašnju suradnju jednako intenzivno kao i do sada. Osobno, nastavit ću dolaziti u ovu prekrasnu zemlju, u vašu županiju, grad i općinu i ako bude trebalo, vrlo rado ću privatno pomoći koliko ću moći“, rekao je Lai.

VEZANE VIJESTI
Županijski dužnosnici obilježili VRO Bljesak u Novskoj i Sisku

Načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš predao je Gerhardu Laiju javno priznanje za dosadašnju suradnju i prijateljstvo koje mu je dodijeljeno odlukom Općinskog vijeća, a na nesebičnoj pomoći i prijateljstvu gostima je zahvalio i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here