300.000 kuna udrugama za zaštitu okoliša i prirode

262

Zagrebačka županija će u 2019. godini poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 300.000 kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 11. travnja ove godine.

Na natječaj se mogu javiti udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njenom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će projekti koji će provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te promovirati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji nastoje očuvati zaštićena područja te projekti čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode) te projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

VEZANE VIJESTI
OSVOJILI SU SVE ŠTO SE OSVOJITI DA! Osvajači medalja sa Svjetskog prvenstva u samostrelu kod župana

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2019. godine.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natječaj najkasnije do 11. travnja 2019. godine. Tekst natječaja i upute za prijavitelje nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša slanjem upita na: m.prce@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr te na brojevima telefona: 01/6311-763 i 01/6311-762.

VEZANE VIJESTI
Obavijest za liječnike u privatnoj praksi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

Prijave na natječaj vrše se elektronski, putem sustava ePrijave na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Prijava na javni natječaj  – NE OTVARAJ, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili osobno na istu adresu u Pisarnicu na 6. katu.

VEZANE VIJESTI
Informacije o propusnicama za poljoprivredne proizvođače s područja Zagrebačke županije

Foto: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here