Općina Martinska Ves obilježila je 11. studenoga Dan općine i blagdana sv. Martina biskupa.

Obilježavanje Dana općine započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na groblju u Martinskoj Vesi i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te Svetom misom koja je služena u crkvi sv. Martina biskupa. U povodu Dana općine i blagdana sv. Martina biskupa, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Martinska Ves. Prigoda je to za osvrnuti se na proteklo razdoblje, projekte koji su realizirani te one koji su u planu, ali i nedostatke i probleme s kojima se susreću stanovnici ove općine u Gornjoj Posavini, rekao je načelnik Stjepan Ivoš.

„Prošle godine sam se ispričao zbog toga što nismo na vrijeme asfaltirali neke dionice županijskih cesta. Ove godine smo to uspjeli napraviti. Asfaltirali smo novih osam kilometara županijskih cesta koje smo sufinancirali sa Županijskom upravom za ceste s pola iznosa. Ukupna vrijednost investicije je tri milijuna kuna, a riječ je o dionici Setuš – Tišina Erdutska – Palanjek,  dionica kroz naselja Mahovo i Jezero te dionica Željezno – Desno Trebarjevo. Napravili smo i vodoopskrbnu mrežu, odnosno spoj Lijeve Martinske Vesi i Mahova. To je jedna investicija koja se čekala desetak godina. Naime, još 2008. je dobivena građevinska dozvola i napravljena projektna dokumentacija, ali sve ove godine to nije spojeno čime bi se zatvorio prsten, već smo to napravili sad prije jedno mjesec dana. Napravljen taj prsten i osigurala se vodoopskrba cijele općine s dvije strane“, kazao je Ivoš te dodao kako još preostaje rješenje odvodnje napomenuvši kako su s Gradom Siskom uključeni u projekt Aglomeracije Sisak 2 kojim bi se dijelom riješio i taj problem. Naglasio je kako jako dobro surađuju sa Sisačko – moslavačkom županijom izdvojivši veliki zajednički projekt Kulturni centar braće Radić u Desnom Trebarjevu.

Da je suradnja jako dobra te da je Općina Martinska Ves od posebne važnosti za Županiju, potvrdio je ovom prilikom župan Ivo Žinić izrazivši uvjerenje kako će Kulturni centar biti dovršen do 150. obljetnice rođenja Stjepana Radića. Istaknuo je kako je riječ o izuzetno kvalitetnom projektu koji će i arhitektonski i oblikovno biti na ponos ove općine.

„Dobra suradnja je i na infrastrukturi što je i načelnik već spomenuo, obnovi prometnica. Ja bih samo dodao da sufinanciramo i skelske prijelaze kojih je dva na području ove općine. Na taj način zajednički omogućavamo prometovanje i povezivanja dvije obale rijeke Save. Vjerujem da ćemo u suradnji sa Zagrebačkom županijom  i s Ivanić Gradom, Općinom Orle i Velikom Goricom pripremiti čitav niz projekata koji su vezani za povezivanje ove dvije županije biciklističkim stazama i nastojat ćemo da se izgradi još jedan most na rijeci Savi. Ideja je da zajednički krenemo u projekt povezivanja Lijevog i Desnog Dubrovčaka. To je nešto što bi se trebalo dogoditi u budućnosti. Naravno da su to velika sredstva i potrebno je i vrijeme, ne može se to izgraditi za godinu ili dvije, ali ja vjerujem da kad krenemo, da ćemo to uspješno i sagraditi. Dobra je suradnja i po pitanju škole koju financira Županija, kao i po pitanju čitavog niza kulturnih događanja koja također financiramo“, rekao je Žinić.

Kao i svake godine, i ove su u prigodi Dana općine dodijeljena javna priznanja pa su tako godišnjim nagradama nagrađeni Vatrogasna zajednica Općine Martinska Ves koja slavi 25. godina postojanja, počasni član DVD-a Desno Trebarjevo Gerhard Lai, vatrogasac pokrajine Breisgau-Hochschwarzwald koja već više od 20 godina uspješno surađuje s vatrogascima s područja općine Martinske Vesi te Tea Siruček, trenerica Mažoretkinja Martinčica.

[srizonfbalbum id=2309]

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime