763. obljetnica od prvog pisanog spomena Kutine

U povodu Dana grada održana svečana sjednica kutinskog Gradskog vijeća koju su uveličali brojni uzvanici i gosti

917

U povodu Dana grada i 763. obljetnice od prvog pisanog spomena Kutine, 9. studenog je u tamošnjem Domu kulture održana svečana sjednica kutinskog Gradskog vijeća koju su svojim dolaskom uveličali brojni uzvanici i gosti.

Upućujući čestitku svojim sugrađanima, sjednicu su govorima otvorili predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić i predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Gabrijel Grediček. Kutina se može pohvaliti sa 700 milijuna kuna vrijednim projektima na što je iznimno ponosan gradonačelnik Zlatko Babić. On je pak istaknuo kako to ne bi bilo moguće bez pomoći prvenstveno hrvatske Vlade, ali i predsjednice te brojnih drugih kojima se ovom prilikom zahvalio. Osvrnuo se i na suradnju sa Sisačko – moslavačkom županijom.

„Suradnja je dobra, zajedno obnavljamo ceste, sufinanciramo njihovu obnovu, brinemo o ustanovama koje su na našem području, osiguravamo liječnike specijaliste u našem Domu zdravlja, nastojat ćemo izgraditi i Dom za starije i nemoćne… Niz je zajedničkih aktivnosti i koristim ovu priliku da se zahvalim Županiji na izuzetno dobroj suradnji“.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Predsjednica nazočila Danu hrvatskih branitelja, najavila i autocestu do Siska

Babić se pohvalio i bogatim društvenim životom grada kojem je na čelu.

„Brojne smo manifestacije uspjeli podići na višu razinu – biciklijadu, izložbu vina, Petrovo, Festival gljiva, Zimsku čaroliju… Sve to činimo s ciljem da društveni život grada bude što sadržajniji i kvalitetniji, da pomognemo i gospodarstvu, promoviramo našu autohtonu sortu škrlet, ali i naš grad. Iza svake te organizacije stoji rad naših ustanova, tvrtki, turističke zajednice i udruga. Veliko hvala svima njima koji daju nesebičan doprinos u poboljšanju društvenog života, ali i proširenju turističke ponude grada Kutine“.

Babić je iskoristio priliku kako bi na svečanoj sjednici najavio brojne projekte koji su u planu poput novog dječjeg vrtića, POS-ove zgrade, mosta preko Kutinice, oživljavanja industrijsko – urbanističke zone, izgradnje zaobilaznice, Doma za starije i nemoćne itd. Na kraju je zaključio kako sve mjere i projekte provode sa zajedničkim ciljem – učiniti Kutinu još boljom i ljepšom.

VEZANE VIJESTI
Proslava blagdana Velike Gospe u Gori

Na svečanoj sjednici su nazočili i brojni saborski zastupnici, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Željka Josić te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je svečanoj sjednici nazočio i kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. On je ustvrdio kako je Kutina najznačajniji industrijski grad u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na njegovom se području nalaze industrijska postrojenja i tvrtke koje su iznimno bitni za gospodarski razvoj županije, a tu je i područje Lonjskog polja i Moslavačko gorje koje je turistički jako atraktivno.

„Puno zajedničkih projekata imamo, infrastrukturnih, ali i socijalnih. Najavio bih jedan veliki projekt za koji smo zajednički izradili projektnu dokumentaciju, tj. glavni projekt Doma za starije i nemoćne. Nadam se da ćemo u sljedećoj godini uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju. Oko devet milijuna kuna je vrijednost ovog projekta kojim bi i Kutina napokon dobila tzv. dom umirovljenika. Dobra suradnja je i na kulturnom planu. Raduje nas što je u ovoj godini konsolidirano poslovanje Petrokemije. Sretni smo što ova najveća kompanija u Županiji, ali i jedna od većih u državi sada uspješno posluje. Imamo dobru suradnju i s drugim gospodarskim subjektima. Pokušavamo dovođenjem novih investitora još više razviti ovaj grad“.

VEZANE VIJESTI
Potpore za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u poljoprivredi

Dodajmo kako su na svečanoj sjednici u povodu Dana grada dodijeljene i nagrade Grada Kutine. Nagradu za životno djelo dobio je vlč. Dragutin Papić za doprinos u obnovi i očuvanju sakralne baštine na području Grada, kao i za skrb za duhovno blagostanje zajednice te nesebičan rad za opće dobro. Godišnja nagrada dodijeljena je Eleni Pazman za ostvarene sportske uspjehe u atletici i doprinos kutinskom i hrvatskom sportu te Filmskoj družini Osnovne škole Stjepana Kefelje za osvojene nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima sa svojim igrano-animiranim naslovom “Zoe”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here