Potpore za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u poljoprivredi

Sisačko-moslavačka županija dodijelila je ukupno 250 000 kuna, a pravo na potporu ostvarilo je 40 podnositelja zahtjeva

1018

U velikoj vijećnici gradske uprave u Novskoj sisačko – moslavački župan Ivo Žinić je zajedno sa zamjenikom Romanom Rosavcem i novljanskim gradonačelnikom Marinom Piletićem 11. prosinca potpisao i korisnicima uručio ugovore o dodjeli potpora za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama s područja poljoprivrede u 2019. godini.

Kroz ovu poticajnu mjeru Sisačko-moslavačka županija dodijelila je ukupno 250 000 kuna, a pravo na potporu ostvarilo je 40 podnositelja zahtjeva koji su zadovoljili uvjete javnog poziva, kazao je župan Žinić.

„Ovaj natječaj vrijedan je 250 tisuća kuna i njime dajemo bespovratna sredstva vama proizvođačima, ljudima koji „držite“ poljoprivrednu proizvodnju, koji proizvodite, uzgajate, radite svojim rukama i stvarate nove vrijednost. To je nešto čime želimo unaprijediti poljoprivredu u našoj županiji. Svake godine iz proračuna Sisačko-moslavačke županije „plasiramo“ otprilike tri i pol milijuna bespovratnih sredstava u poljoprivredu. Ovo je samo jedan dio kojim pomažemo da na raznim manifestacijama i sajmovima promovirate našu proizvodnju. Ponosni smo što je najveći broj proizvođača meda, najviše pčelara i najveći broj košnica upravo u našoj županiji. Čestitam, prije svega vama, ali i našim vinarima i svima ostalima koji proizvodite i stvarate nove vrijednosti. Sretan sam i što se udružujete, da zajednički radite. Županija vam je na usluzi!“.

Župan je zaključio kako će domaći, eko i autohtoni proizvodi u budućnosti imati još veću vrijednost te kako će Županija i ubuduće poticati njihovu proizvodnju i plasman na tržište.

Izvor i foto: Sisačko – moslavačka županija

[srizonfbalbum id=3010]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime