Akcija “Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“

766

Hrvatski savez za rijetke bolesti u nedjelju, 21. veljače, započeo je međunarodnu inicijativu „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“, kojom će pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu.

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima oboljelih od rijetkih bolesti koji su često izolirani, stigmatizirani i  isključeni iz društva.

Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključit će se ovoj kampanji i u “Tjednu zagrljaja” (od 21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108.121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Tinejdžer složio čak 3 rubikove kocke dok je njima žonglirao, pogledajte koliko vremena mu je trebalo

Sve što je potrebno jest u spomenutom razdoblju snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu www.hugforrare.com.

U Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih, poručuju organizatori.

Rijetke bolesti su one koje se javljaju u manje od petoro pojedinaca na 10.000 stanovnika, a u Europi od njih boluje oko 6 do 8 posto ukupne populacije.

Povodom Tjedna zagrljaja, zagrlili smo se i mi, a zagrlite se i vi :)

VEZANE VIJESTI
VIDEO Tinejdžer složio čak 3 rubikove kocke dok je njima žonglirao, pogledajte koliko vremena mu je trebalo

 

Izvor: hina.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here