Američka kritika pohvalno o romanu “Adio kauboju” Olje Savičević Ivančević

143

Nagrađivana splitska spisateljica i pjesnikinja Olja Savičević Ivančević boravila je ovaj mjesec u Kaliforniji, gdje je predstavila američko izdanje svojeg hvaljenog romana “Adio kauboju”, dobivši odlične recenzije tamošnjih kritičara.

Savičević Ivančević je u SAD-u boravila na poziv izdavača McSweeney’s iz San Francisca, koji je ove godine u Sjedinjenim Državama objavio engleski prijevod njezina romana pod naslovom “Adios Cowboy”.

Njezino je gostovanje u Kaliforniji obuhvatilo dvije odlično posjećene književne večeri, u Los Angelesu u organizaciji izdavača i fondacije Black Mountain Institute, te u Oaklandu u knjižari E.M. Wolfman u organizaciji izdavača i časopisa Berkeley Poetry Review, priopćila je književna agencija Sandorf.

“Obje promocije bile su sjajno posjećene, a u publici su bili i brojni novinari, kritičari i drugi izdavači koji objavljuju prijevodnu literaturu na engleskom jeziku”, stoji u priopćenju.

Američka kritika roman je odlično prihvatila, a magazin The Atlantic napisao je kako se radi o “mračnom i dovitljivom hrvatskom romanu koji predstavlja sve ono čega nema u blještavim brošurama o jadranskoj obali”.

Prava za objavljivanje romana “Adio kauboju” dosad su otkupljena u jedanaest zemalja.

Foto: Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here