Autonomna ženska kuća Zagreb (AŽKZ) upozorila je u ponedjeljak da im smanjenje sredstava za rad skloništa i savjetovališta predstavlja nesavladivu prepreku u daljnjem radu zbog čega su pozivali građane, ali i pravne osobe da im pomognu uplatama financijskih donacija.

Udruga navodi da su Ministarstvo socijalne politike i mladih i Zagrebačka županija smanjili sredstva za rad skloništa i savjetovališta za 2016. u ukupnom iznosu od oko 270 tisuća kun u odnosu na prošlu godinu što predstavlja nesavladivu prepreku u nesmetanom radu skloništa i savjetovališta AŽKZ-a za žene i njihovu djecu.

VEZANE VIJESTI
Pokrenute akcije za pomoć: "Zajedno za Zagreb" i "Hrvatska protiv koronavirusa"

Autonomna ženska kuća napominje da je prva uplata sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih izvršena 18. travnja 2016., dok je Zagrebačka županija prva sredstva za ovu godinu uplatila tek 6. lipnja, a grad Zagreb do danas nije izvršio uplatu niti je objavio rezultate natječaja.

“Zbog navedenog, upućujemo apel svim građankama i građanima te pravnim osobama koje još nisu donatorice/donatori AŽKZ-a, da nam već danas pomognu uplatama financijskih donacija. Molimo Vas postanite mjesečna prijateljica ili mjesečni prijatelj AŽKZ-a već danas”, priopćila je ta udruga.

VEZANE VIJESTI
Velikogoričanin Filip treba našu pomoć!

Pravne osobe također poziva da pomognu i donacijama u naturi (kućanski aparati, druge kućanske potrepštine, kreveti, madraci te drugi namještaj, kompjutorska oprema i drugo).

Više o načinima doniranja može se doznati na internetskoj stranici www.azkz.net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here