Besplatni koncert 2Cellos na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava oduševio građane

301

Svjetski poznati violončelistički dvojac 2Cellos u subotu navečer je koncertom na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava oduševio mnogobrojnu publiku, koja je imala priliku besplatno uživati u izvedbama Luke Šulića i Stjepana Hausera te njihovih gostiju.

P-H20160702001888

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u okviru novog open-air festivala Zagreb Classic, koji se održava u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta.

Program na Tomislavcu počeo je u 21 sat, kada je tisuće Zagrepčana i njihovih gostiju prvo zabavio talijanski glazbenik The Leading Guy. Nakon toga uslijedilo je više od dva sata vrhunske glazbene izvedbe 2Cellos, kojima su se na pozornici pridružili talijanski glazbenik Zucchero i Oliver Dragojević.

P-H20160703001928

2Cellos su zagrebačkim koncertom, na kojem ih je kao i uvijek pratio bubnjar Dušan Kranjc, obilježili pet godina međunarodne karijere, a bio je to i njihov zadnji nastup na aktualnoj svjetskoj turneji. Kao posljednju pjesmu na koncertu odsvirali su “Ne dirajte mi ravnicu”.

Taj hrvatski instrumentalni duo odlučio se, nakon dugogodišnjeg sviranja klasične glazbe, za obradu pop/rock pjesama, pa je njihova obrada pjesme “Smooth Criminal” Michaela Jacksona u siječnju 2011. postala veliki hit na YouTubeu, s više od tri milijuna prikaza u prva dva tjedna.

P-H20160702001893

U svibnju 2011. snimili su svoj prvi album, na kojemu su obrade pjesama U2, Guns N’ Rosesa, Stinga, Coldplaya, Nirvane i drugih. Prva dva singla s albuma bile su pjesme “Smooth Criminal” i “Welcome to the Jungle”. Nastupili su, među ostalim, na više od 100 koncerata engleskog pjevača Eltona Johna na njegov zahtjev, nakon što je čuo njihovu snimku i predložio suradnju.

Uoči koncerta, s umjetnicima Lukom Šulićem i Stjepanom Hauserom i njihovim glazbenim gostima, susreo se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Također je, s izvođačima, nakon koncerta razrezao slavljeničku tortu.

P-H20160702001889

 

 

(Hina)

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here