VIDEO – Besplatni udžbenici za đake prvake u Osnovnoj školi Glina

968

Pomalo uplašeni, ali s velikim veseljem u školske klupe danas su, po prvi put, sjeli i prvašići Osnovne škole Glina. Pratili su ih i njihovi roditelji kojima je ove godine, u povećem financijskom izdatku pripreme njihove djece za školsku godinu, itekako pomogao Grad Glina.

Za 534 učenika i učenice Osnovne škole Glina počela je nova školska godina. Među njima je 68 prvašića koji su u svojoj školi dočekani uz prigodni program. Kroz pjesmu, ples, recitale te tople i poticajne riječi podrške njihovih učitelja i nastavnika, iskazana im je dobrodošlica kako bi što lakše prihvatili da od ovog trenutka ipak postaju malo zreliji i odgovorniji.

VEZANE VIJESTI
Glina ponosna na jubilarca - Dušan Metikoš krv darovao 100 puta

Za lakši početak nove školske godine roditeljima pobrinuo se Grad Glina omogućivši besplatne udžbenike za što je iz proračuna osigurano oko 500.000 kuna za 500 osnovnoškolaca. Prvi dan nastave u Osnovnoj školi Glina nije propustio gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Gradu Glini zahvalio je ravnatelj Osnovne škole Milan Davidović.

U prvi razred osnovne škole krenuli su Gabrijel Cerjak i Ivona Marinčić. Uzbuđeni zbog početka školske godine, ali su nam otkrili i kako su ipak malo nervozni.

VEZANE VIJESTI
Proslavljena prva godišnjica Doma za starije osobe Glina

Ponosna mama malenog Gabrijela je Željka Cerjak. Itekako joj je ove godine dobro došla pomoć Grada Gline u vidu besplatnih udžbenika. Pitali smo je kako se osjeća prvog dana škole.

A ovi udžbenici, ukoliko ih učenici budu čuvali, a sigurni smo da hoće, bit će na raspolaganju i iduće godine nekim novim đacima prvacima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here