O nama

Svaki početak je težak, naš je poseban.

Početak našeg emitiranja seže u ratnu 1993. godinu. Mjesto radnje Pokupsko, lokacija dobro utvrđena podrumska prostorija današnje općine Pokupsko. Prvi studio prostorija od 6 metara kvadratnih. Režija smještena odmah do akumulatora od telekomunikacijskih uređaja i studio odmah preko stola. Prva emisija «Na nišanu» koju uređuje, vodi i tehnički realizira Đurđica Maričković.

Kasnije u ekipu stižu voditelj: Lidija Šešerin, Nikica Vrbanac, Marina Davidović, a u jednom dijelu emisija sudjeluje poznati voditelj dr. Drago Rubala… Područje pokrivanja: krugovalno 30 kilometara od Jurjević brda. Globalno gledajući jako smo mala radio postaja, ali program našeg radija danas se sluša u cijelom svijetu. Dvije zemaljske frekvencije caruju u najboljem dijelu Lijepe naše.

Programski veliki dio planete pokrivamo putem Interneta. Program se emitira 24 sata, 7 dana u tjednu, a bazira se na paraleli informativno- političkog i domaćeg zabavnog – glazbenog programa. U informativno-političkom dijelu programa s četiri informativne emisije dnevno pratimo sva bitna događanja na lokalnom, regionalnom i svjetskom nivou. Tehničko – tehnološki prednjačimo u mnogočemu. Proizvodnja programa odvija se na dvije lokacije: - U Slatini Pokupskoj studio prilagođen za sve potrebe proizvodnje radio difuznog i glazbenog programa - U Velikoj Gorici dva studija uvijek spremna za najzahtjevnije zabavno – glazbene i informativno produkcijske zahtjeve, a tu je i tonski studio za snimanje glazbe Glazbenici, za Vas sve na jednom mjestu: proizvodnja glazbe i izdavaštvo!!!

 

 

Untitled 2
 

 
X

RADIO BANOVINA