Bježao policiji u ukradenom vozilu i prouzročio prometnu nesreću

Bježao policiji, prouzročio prometnu nesreću, ukrao automobil, napustio mjesto nesreće

1163
Foto: ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađe.

Osumnjičeni je u četvrtak, 21. studenoga pokušao pobjeći policijskim službenicima prometne policije, koji su uočili otuđeno osobno vozilo marke Peugeot. Upravljajući spomenutim vozilom oglušio se o svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje te bježeći policiji i povećavajući brzinu kretanja vozila, u središtu Rijeke prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, udarivši u dva parkirana osobna vozila.

VEZANE VIJESTI
Policija objavila rezultate Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača, rekorder napuhao 1.98 promila

Priveden je na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je sredinom srpnja ove godine na području Krimeje u Rijeci otuđio osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka te se istim koristio do trenutka kada ga je zatekla policija.

Isto tako, osim spomenutih počinjenih prekršaja u prometu, utvrđeno je kako je nakon otuđenja navedenog vozila, s istim na području Zameta u Rijeci također izazvao prometnu nesreću i napustio mjesto događaja.
Otuđeno osobno vozilo marke Peugeot je oduzeto i bit će vraćeno vlasniku, a šteta se cijeni na oko 35.000 kuna.

VEZANE VIJESTI
Varaždinski policajci darivali vozačice

Po završetku kriminalističkog istraživanja 51-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo krađe i predan pritvorskom nadzorniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here