Božićna čarolija ispunjena zlatnim, srebrnim i brončanim kuglicama

Izabrani najljepše uređeni turističko - ugostiteljski i ostali uslužni objekti u Petrinji

Turistička zajednica grada Petrinje i Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog proveli su akciju Božićna čarolija, izbor najljepše uređenih turističko – ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata, a najbolji su 19. prosinca nagrađeni priznanjima.

Cilj akcije bio je potaknuti poduzetnike i obrtnike da što ljepše urede svoje poslovne prostore te tako pridonesu što ljepšem izgledu grada u vrijeme Adventa, podsjetila je direktorica TZ grada Petrinje Ivanka Držaj.

„Vjerujem da je cilj ispunjen jer su naši sugrađani pozitivno reagirali na ovaj naš poziv i prijavili se na sudjelovanje. Prijavljenih je bilo 20-tak, a u povjerenstvu su bili naši novinari i turistički djelatnici i vjerujem da su doista izabrali najbolje. Nadam se da će se iz godine u godinu sve više građana odazivati na naše pozive i da će doista i doprinositi unapređenju i uređenju okružja svojih lokala, izloga, ali i da će unapređivati ponudu svojih proizvoda, bilo da je riječ o kvaliteti i brendiranju proizvoda, svega onoga što je lijepo i ugodno za oko i za sva naša čula“, rekla je Držaj.

U sklopu Adventa u Petrinji na Strossmayerovom šetalištu, priznanja najboljima uručio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je istaknuo kako nema većeg zadovoljstva nego podijeliti nagrade onima koji su dali veliki doprinos da u vrijeme Adventa uljepšaju svoj grad.

„To je dio jedne prekrasne bajke, jedne prekrasne priče. Petrinja mora pokazati da je stvarno za blagdane lijepa za vidjeti, da je tu prisutno to jedno blagdansko raspoloženje. Kroz jedno natjecanje, dolazimo do toga da dajemo doprinos ljepšem izgledu grada. Ljudi sve vide. I kad prođu kroz ovaj naš gradski park, vide da je lijepo uređen. Nekima se to jako sviđa, nekima se manje, no ne bih o tome. Ja sam uvijek za to da svake godine pokušamo napraviti više i bolje. Naši građani to očekuju, oni to i zaslužuju. U ovim danima blagdana, kada smo veseli i razdragani, želimo imati jedan poseban ugođaj, biti strpljivi i imati motiva da i sadržajno dajemo doprinos našem gradu“, ustvrdio je Dumbović .

Među nagrađenima je bila i Ivančica Kudlek koja je osvojila dva priznanja, za Božićnu idilu na svom imanju u Nebojanu te za doprinos uređenju grada u blagdanskom duhu za svoj frizerski salon.

„Oduvijek sam voljela to vrijeme Božića i uvijek sam, čak i prije nego sam otvorila OPG, ukrašavala svoje imanje, uvijek su svijetlile lampice, jedne sam godine čak postavile velike jaslice. Ove godine je baš sve osvijetljeno. Okitili smo i salon u središtu grada. Dali smo si truda, ali teško je to u dijelu grada gdje su još uvijek dotrajale i oronule fasade. Jednostavno, kako ga god ukrasili, ne može taj prostor doći do izražaja s takvom pozadinom. No, dali smo sve od sebe, koliko god mogli da pridonesemo da nam grad što ljepše izgleda“, kazala je Kudlek.

Dodajmo kako je u kategoriji turističko-ugostiteljskih objekata priznanje zlatna božićna kuglica osvojio Caffe bar „Petrus“ vlasnika Davora Imprića, srebrnu božićnu kuglicu restoran „MIS“ vlasnika Igora i Maria Milošića, a brončanu božićnu kuglicu dijele Caffe bar „MILJENKO“ vlasnika Tomislava Rašića i Caffe bar „GALLERY“ Ivana Dolenca. Za doprinos uređenju grada u blagdanskom duhu za ugostiteljske objekte priznanje je dobio „Zdravljak Edi“ vlasnika Edija Morine, Caffe bar „THE CITY PUB“ Miljenka Podgorskog, dok je priznanje božićna idila u Nebojanu dobila CAPRICCIA CENTAR vlasnice Ivančice Kudlek. U kategoriji ostali uslužni objekti priznanje zlatna božićna kuglica pripala je kozmetičkom salonu „IPANEMA BY TANJA“ vlasnice Tanje Polanščak, srebrna božićna kuglica frizerskom salonu „LANA LAND“ Sanele Nogić, a brončana božićna kuglica cvjećarnici „NERA“ vlasnice Ivane Šustić. Za čarobni vanjski božićni izlog nagrađen je frizerski salon „TONKA“ vlasnice Tonke Galijan, dok su za doprinos uređenju grada u blagdanskom duhu priznanja dobili frizerski salon „CAPRICCIA“ Ivančice Kudlek, petrinjska Zelena kuća, knjižara „ŠUŠNJIĆ“ vlasnice Davorke Šušnjić, butik „DIVA BY MIHAELA“ Mihaele Zaluški, butik „DOLCE VITA“ Renate Milošić i kozmetički salon „NATALI“ Natalije Babić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here