ČESTE PROMJENE VREMENA Donosimo opsežnu vremensku prognozu za zimu

1346

Tjedne promjene vremena nastavit će se tijekom cijele zime na Balkanu, javlja popularni američki meteorološki servis AccuWeather u svojoj dugoročnoj prognozi zime u Europi.

Sudeći prema objavljenoj prognozi, nadolazeća zima ne bi trebala imati intezivna razdoblja nevremena kao prošlogodišnja. Tako nas očekuje blaga zima bez jakih temperaturnih odskakanja, a ne bismo trebali imati ni veće količine oborina.

Prema prognozi, povremene oluje će se pojavljivati između dugotrajnih sušnih razdoblja. Duga suha topla razdoblja pratit će tjedan oluje, nakon čega će nas ponovno dočekati razdbolje sušnog vremena od dva ili tri tjedna, kaže američki meteorolog Tyler Roys.

VEZANE VIJESTI
Prošla sveta Kata, stiže nam i snijeg na vrata?

Učestali udari jake i olujne bure ne očekuju se ni na Jadranu, zbog čega vjeruju da ćemo ove godine imati siromašnu snježnu sezonu u planinama.

Hladna zima daleko od Hrvatske

Atlanske ciklone najviše će se osjetiti na Starom kontinentu. To će u prvom djelu zime biti najviše vidljivo u Velikoj Britaniji i Skandinaviji zbog vjetrovitog i kišnog vremena. To područje ove je godine pretrpjelo nekoliko oluja, uključujući uragan kategorije 5 nad Atlanstskim oceanom. Ipak, u prognozi navode da učestalost oluja neće dostići vrhunac sve do početka 2020. godine.

VEZANE VIJESTI
VREMENSKA PROGNOZA Opet stiže promjena, evo što nas očekuje u idućim danima!

Hladni arktički zrak najviše će se osjetiti na istoku Europe i Skandinavije, no ta hladna fronta ne bi se trebala pretjerano osjetiti kod nas.

Velike količine snijega i velike hladnoće očekuju se krajem prosinca i početkom siječnja na područjima od Finske do Ukrajine, sve do kraja veljače. Ledeni valovi koji će s tog područja stizati u Europu mogli bi krajem zime zahvatiti i područja Poljske, Slovačke i Rumunjske.

Velika Britanija bit će u opasnosti od velike poplave zbog oluja, a kraj sezone oluja očekuje se tek krajem veljače i početkom ožujka.

VEZANE VIJESTI
Hoćemo li napokon dočekati snijeg? Evo što kaže prognoza

U sjevernim Alpama očekuju se i velike količine snijega, zbog čega meteorolozi opet upozoravaju na probleme koji bi se mogli pojaviti krajem zime, kada se snijeg počinje topiti, poput lavina i poplava.

Izvor: mediji

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here