Zdrav, jednostavan i lagan ručak za vruće ljetne dane koji su pred nama.
Cezar salata posebna je po tome što unatoč originalom receptu možete sami kombinirati i dodavati sastojke, od vrsta salate, do umaka, sa jajima ili bez, po vašoj želji.
Potrebno:
– pileća prsa (količina po želji)
– tost/kruh ( količina također po želji)
– zelena salata ( vrsta salate po želji, naš izbor je kombinacija zelene salate, rikole te matovilca)
– cherry rajčice
– grah ( po želji)
– 1 vrhnje ili majoneza (ovisno što više volite)
– žlica senfa
– feta sir (dodatak ukoliko volite)
– kuhano jaje ( dodatak ukoliko volite)
Priprema:
1. Pileća prsa te tost ili kruh narezati na manje kockice te popržiti na tavi. Nakon što je piletina pečena staviti ju na dno posude u koju ćete kasnije dodati salatu. Tost / kruh pržiti dok lagano ne poprimi zlatnu boju.
2. U posudu u kojoj su komadići piletine dodati salatu i ostalo povrće, te na kraju popržene kockice kruha.
3. Pomiješati vrhnje sa senfom te dodati u posudu sa ostalim sastojcima i dobro izmješati.
Dobar tek!