Na tržnici Kontroba danas su započeli tradicionalni Dani sira koji će trajati sve do 12. veljače i tijekom kojih posjetitelji i kupci mogu isprobati i uživati u siru i domaćim proizvodima koje u mliječnom dijelu tržnice nude vrijedne kumice. Tradicionalni domaći svježi sir i vrhnje, sir prevelac, suhi ili škripavac, s različitim dodacima i aromama, svakodnevno se nudi u mliječnom dijelu sisačke tržnice Kontroba. No Gradska tržnica Sisak tradicionalno tijekom veljače priredi i Dane sira koji su posvećeni promociji ovih ukusnih domaćih proizvoda, a odsim toga promoviraju i vrijedne kumice, njih 14 koje na tradicionalne, ali i moderne načine proizvode sve vrste mliječnih proizvoda, istaknula je direktorica tržnice Adelina Ivković….
TON
Kako bi se posjetitelji uvjerili u kvalitetu njihovih proizvoda, sirari sisačke tržnice Kontroba su u mliječnom dijelu izložili svoje proizvode, a osim nezaobilaznih sireva, našlo se tu i domaćih kobasica i špeka. Direktorica Ivković je pak dodala kako se osim uređenim mliječnim dijelom tržnice, Gradska tržnica Sisak može pohvaliti i s dva mljekomata. Sisačka je tržnica među prvima postavila mljekomate koji kupcima nude priliku kušati mlijeko koje nije prošlo desetke industrijskih procesa i koje je puno bogatog istinskog okus mlijeka. Riječ je o uređajima za točenje svježeg kravljeg mlijeka koji farmeri sami postavljaju, pune i održavaju, a koji bilježe sjajne reakcije jer je njihovo mlijeko potpuno prirodno…
TON
Vesna Jagatić iz Tišine Erdedske već se 15 godina bavi proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Ima 20-ak krava i siranu registriranu po posebnim uvjetima, a za proizvodnju sira kaže kako treba dosta vremena i truda…
TON
Osim što iziskuje puno vremena, da bi se proizveo kvalitetan sir, treba i dosta mlijeka, otkriva nam Vesna…
TON
No u konačnici, zaključuje gospođa Jagatić, kupci cijene kvalitetu domaćih sireva…
TON
Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda ima i Ivanka Panežić iz Slane kod Gline koja se ovim poslom bavi više od 20 godina…
TON
I Ivanka kaže da je posao proizvodnje sira zahtjevan, ali po njenim riječima isplati se, a veseli je i što kupci u konačnici ipak najviše cijene domaći proizvod…
TON
[srizonfbalbum id=33]