Na državnoj cesti D36 na području Općine Lekenik traju radovi na asfaltiranju makadamskog dijela ceste od Vratečkog do Orlekovića. Riječ je o jednoj od posljednjih makadamskih državnih cesta čijih će gotovo 1800 metara, od ukupno šest kilometara, uskoro biti modernizirano i asfaltirano. U tijek radova uvjerio se 25. svibnja prilikom obilaska gradilišta sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je izrazio zadovoljstvo što može sa sigurnošću reći kako će obnova jednog dijela ove značajne prometnice uskoro biti dovršena.

„Radovi su ugovoreni prošle godine, u proljeće smo imali uvođenje u posao, međutim zima i loše vrijeme nije dopustila da se radovi izvode čitavo vrijeme. No sada smo došli vidjeti kako napreduju radovi i zadovoljstvo mi je što oni idu dobrim tempom i vjerujem da će u roku od dva mjeseca biti dovršeni. Predviđeni rok, kada bi ova dionica u dužini od 1800 metara trebala biti završena, je 15. srpnja. Ima nekih naznaka da bi možda mogli „potegnuti“ još nekoliko metara više. Upravo smo danas pregledali taj dio trase koji bi produžili, nekih 200-300 metara kako bi asfalt stigao i do dijela kuća u Orelkoviću“, kazao je Žinić.

VEZANE VIJESTI
Javno prezentirali kako planiraju trošiti sredstva poreznih obveznika

Dodao kako im je u interesu nastaviti modernizaciju i ostatka prometnice te asfaltirati i preostalih nešto više od četiri kilometra ceste koja je važna za stanovništvo, ali i za gospodarski i turistički razvoj ovog kraja.

„U narednoj fazi ostaje još četiri i pol kilometara koje treba asfaltirati. U tijeku su projektantski radovi i vjerujem da ćemo već sljedeće godine možda moći napraviti i tu dionicu ili bar dio te dionice. Ova je prometnica jako bitna. D36 povezuje Sisak i Karlovac porječjem rijeke Kupe. Iznimno je važna za razvoj ovog kraja. pogotovo turizma. Tu je rijeka Kupa, Vukomeričke gorice i mi ulažemo velike napore da iskoristimo taj prirodni potencijal. Općina Lekenik se pomalo budi, pojavljuju se i prve turističke destinacije na području Brkiševine i Letovanskog vrha. Da bi mogli privući turiste, ali i omogućiti opstanak ljudi na ovom prostoru, treba nam infrastruktura pa je i asfaltiranje ove dionice stoga vrlo bitno“, zaključio je Žinić.

VEZANE VIJESTI
Odgoda manifestacija i okupljanja na području grada Siska

Vrijednost radova na dionici ceste Vratečko – Orleković je oko četiri i pol milijuna kuna bez PDV-a, a uz nadzor i sve ostalo, ova je investicija vrijedna gotovo šest milijuna kuna.

Dodajmo kako je nakon obilaska radova na cesti Vratečko-Orleković, župan Žinić posjetio prvu crtu bojišnice gdje je za vrijeme Domovinskog rata bio zapovjednik glinskih postrojbi. “Budući da sam bio ovako blizu, nisam nikako mogao da ne svratim u Staro Vratečko. Ovo je mjesto meni od iznimnog značaja i sjeća me na teške ratne dane“, kazao je župan koji je potom obišao i nekadašnje položaje na prvoj crti bojišnice u Starom Vratečkom, prvo zapovjedno mjesto, objekt veze i kuhinju u kojoj se svakodnevno spremalo oko dvije tisuće obroka za hrvatske branitelje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here