Na platou ljetnog kina Gradec sinoć je održano druženje s Vinskim kraljicama Zagrebačke županije. Okupljene Vinske kraljice prezentirale su vina po svom izboru, a događanje je iskorišteno i za predstavljanje novog natječaja za izbor 16. po redu Vinske kraljice Zagrebačke županije.Druženju je nazočio i zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je istaknuo kako su Vinske kraljice ‘ambasadorice’ Županije. „One prezentiraju proizvod iza kojega stoji puno truda i rada vinara. Ujedno, one su i promotorice naših vinskih cesta. Usudio bih se reći da u sklopu Udruge Vinske kraljice Zagrebačke županije stvarate malo elitno društvo vrsnih vinskih stručnjakinja i na tome vam iskreno čestitam. Drago mi je da svoje titule niste shvatile samo kao simboličnu dužnost, nego ste ih opravdale te ih i dalje opravdavate godinama nakon“, istaknuo je Frankić.

Druženje s Vinskim kraljicama organizirano je u suradnji s Udrugom „Vinske kraljice Zagrebačke županije“, čija je predsjednica Kristina Vugrin (kraljica 2011.) poručila da kraljice „nikada nisu predale titulu“, nego kroz ovu Udrugu nastavljaju promovirati vina, vinogradare i vinare te vinsku kulturu i eno-gastronomiju Županije.

„Kandidatkinje očekuje novo iskustvo i nove spoznaje, novi način viđenja vinskoga svijeta. A onu koja pokaže najviše znanja i osobnosti te bude okrunjena kraljicom, i puno lijepih trenutaka i druženja“, istaknula je Gordana Županac, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Detalje natječaja za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2018. godinu možete vidjeti ovdje.

Foto: Zagrebačka županija

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here