Dumbović o odbijanju prijedloga izmjena Zakona o područjima posebne državne skrbi

319

Saborski zastupnik Reformista i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović izrazio je nezadovoljstvo povodom mišljenja Vlade Republike Hrvatske kojim ne podržava njegov Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o područjima posebne državne skrbi koji je predsjedniku Hrvatskoga sabora dostavio aktom od 28. studenoga 2016. godine.

Vlada Republike Hrvatske u svom mišljenju obrazlaže da Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje priprema novi nacrt prijedloga zakona koji će na jedinstven i cjelovit način riješiti pitanje prava na stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi, uključujući i pitanje koje se predlaže ovim prijedlogom zakona saborskog zastupnika Darinka Dumbovića, a koji se odnosi na izmjenu članka 10. stavka 2. točke 4. Zakona o područjima posebne državne skrbi.

Smatram da Prijedlog zakona koji sam u studenom 2016. uputio u saborsku proceduru u cijelosti rješava probleme od životnog značaja za jednu od najugroženijih društvenih skupina koja živi na područjima posebne državne skrbi, a to su doseljenici. Nisam zadovoljan što se rješavanje ovog pitanja dodatno odgađa zbog pripreme novog zakonskog rješenja. Stoga pozivam Vladu Republike Hrvatske da uputi svoj prijedlog zakona u najkraćem mogućem roku. Svako daljnje čekanje godinu dana ili više da se riješi pitanje doseljenika na područja posebne državne skrbi iz Bosne i Hercegovine, sa Kosova ili iz drugih krajeva Lijepe naše za njih je neodrživo, a za mene kao saborskog zastupnika i gradonačelnika Petrinje neprihvatljivo.

Pozdravit ću i podržati svako zakonsko rješenje kojim će se riješiti problemi doseljenika na područjima posebne državne skrbi na način da dobiju u vlasništvo objekte u kojima sad žive, a koje je Republika Hrvatska i kupila za tu namjenu.“, izjavio je saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here