DVD MAJUR: Svečano potpisan ugovor o opremanju i rekonstrukciji prostora

U prostorijama Općine Majur održano je svečano potpisivanje ugovora o rekonstrukciji i dogradnji prostora, te opremanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Majur

580

U prostorijama Općine Majur održano je svečano potpisivanje ugovora o rekonstrukciji i dogradnji prostora, te opremanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Majur. Načelnica općine Majur, Klementina Karanović ističe kako je ukupna vrijednost projekata preko 9 milijuna kuna, te se nada uspješnoj suradnji sa izvođačem radova.

“Danas potpisujemo ugovore za dva projekta. Za projekt opremanja i rekonstrukcije zgrade DVD-a Majur i zgrade Kulturnog centra. Ukupan iznos jednog projekta je preko 7 milijuna kuna, a vrijednost drugoga je preko 2 milijuna kuna. Za nas su to velika sredstva i nadamo se da će do kraja projekta sve biti obavljeno kako treba.”

VEZANE VIJESTI
Proračun u malom predstavljen u središtu Županije

Od svih prijavljenih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, samo 7 ih je dobilo sredstva za izgradnju i dogradnju vatrogasnog doma. Zadovoljstvo ovim projektom nije skrivao niti predsjednik vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, Mijo Brlečić.

“Sretan sam da je ovaj projekt prošao. Od svih prijavljenih u Hrvatskoj, samo sedam vatrogasnih društava dobilo je sredstva za uređenje i izgradnju vatrogasnog doma i prostorija. Nadam se da ćemo dogodine svi zajedno moći uživati u novouređenom domu.”

Zdravko Bobetko, predsjednik DVD-a Majur, prisjetio se kako su nakon Domovinskog rata, prije dvadesetak godina, vlastitim sredstvima i radom obnovili prostorije vatrogasnog doma. Dodao je i kako je ovo najbolji poklon koji vatrogasno društvo može dobiti povodom 87. rođendana, koji obilježavaju ovu subotu.

VEZANE VIJESTI
DVD Letovanić napunio prvih 110 godina

“Vlastitim sredstvima i vlastitim radom obnovili smo naš vatrogasni dom 1998. godine. U subotu ćemo proslaviti 87. rođendan našeg društva i ovo je najveći poklon kojega smo mogli dobiti. Vjerujem da ćemo ga upotrijebiti na najbolji mogući način i bit će najbolji i najljepši vatrogasni dom u cijeloj županiji. Siguran sam da će u budućnosti pored tog doma biti i vježbalište za mlade, nogometno i rukometno igralište, možda čak i bazen.”

Koliki je značaj projekta rekonstrukcije i dogradnje prostora DVD-a Majur za Općinu, ali i za šire područje, pojasnio je župan Ivo Žinić.

VEZANE VIJESTI
U 25 godina do moderne zdravstvene ustanove

“Veliki projekt, veliki dan za ovu malu općinu. Ovom rekonstrukcijom dobivamo modernu zgradu i velike mogućnosti za rad svih udruga na području općine Majur, ali ja bih rekao i šire. I grada Hrvatska Kostajnica, općine Donji Kukuruzari, pa čak i općine Sunja, koji gravitiraju ovom području. Ovo će sigurno biti doprinos da neki mladi ljudi ili obitelji koje su planirale otići, ipak ostanu na ovom području.” – zaključio je Žinić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here