U Gradskom muzeju Sisak nema ljetne stanke budući je upravo ljeto vrijeme kad Sisak, grad na tri rijeke, posjeti najveći broj posjetitelja kojima muzej nastoji ponuditi što zanimljivije sadržaje.

Ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan ističe kako tijekom ljetnih mjeseci bilježe najveći broj posjeta domaćih i stranih posjetitelja, u svom muzejskom prostoru, ali naročito u utvrdi Stari grad koja je tijekom ljetnih mjeseci otvorena za javnost. Uz stalni postav u središnjem muzejskom objektu u Tomislavovoj 10, može se razgledati i 3. međunarodna izložba karikature „MIKS 2017 – Drevni Astronauti“, trenutno najveća izložba karikature u svijetu (u konkurenciji preko 300 međunarodnih izložbi) po broju autora koji sudjeluju…

TON 

Naročito atraktivna za posjetitelje je utvrda Stari grad koju u Gradskom muzeju Sisak nastoje dodatno obogatiti sadržajima pa je trenutno u njoj postavljena izložba pod nazivom „Moć ljubavi“. ”Moć ljubavi” je izložba iz ciklusa posvećenog zavičajnicima, ljudima koji su ostavili trag u povijesti grada, koji su u njemu rođeni ili koji su dio životnog i radnog vijeka u njemu proveli. “Povijest nekoga grada jest povijest ljudi koji su u njemu živjeli i u njega ugradili svoje životno djelo.

Ona ne isključuje nikoga, ali uvijek je bilo onih koji su se učinjenim isticali više od ostalih. Janko Dujak je zasigurno jedan od njih; zanimljiva i svestrana osoba koja u krugu zavičajnika nije potpuno nepoznata. Ovom izložbom pratimo njegovu životnu priču isprepletenu pričom o gradu koji je nesebično volio”, naglašava Čakširan…

TON 

Čakširan je pozvao posjetitelj da posjete Gradski muzej Sisak koji je otvoren od utorka do petka od 7.30 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 9 do 12, kao i Stari grad koji je otvoren od utorka do petka od 12 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 12 do 20 sati.

Foto: Gradski muzej Sisak

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here