EP atletika – Žunić u finale, Ivančević u polufinale s hrvatskim rekordima

231

Hrvatski atletičar Stipe Žunić plasirao se u finale europskog dvoranskog atletskog prvenstva u Pragu bacivši kuglu 20,67 metara što je drugi rezultat kvalifikacija i novi hrvatski rekord.

Žunić je svoj i dosadašnji hrvatski rekord popravio za šest centimetara. Žunić je u Prag stigao s novim hrvatskim rekordom 20,61 m kojeg je postigao 7. veljače u Blacksburgu. S tim je rezultatom bio sedmi na europskim dvoranskim tablicama, a s novim rekordom je napredovao na šesto mjesto.

Bolji rezultat u kvalifikacijama od 24-godišnjeg Zadranina imao je samo srebrni s olimpijskih igara u Londonu i dvostruki svjetski prvak Nijemac David Strol koji je bacio kuglu 21,23 metara. Norma za ulazak u finale iznosila je 20,55 metara, a osim Strola i Žunića normu je prebacio jedino Luksemburžanin Bob Bertemels s rezultatom 20,56. Ostali su u finale, koje na rasporedu u petak u 17.25 sati ušli po rezultatu.

VEZANE VIJESTI
Velikogoričanka Tena Petračić postavila hrvatski rekord!

Vlasnik hrvatskog rekorda na otvorenom je Edis Elkasević koji je u Velenju 2005. ostvario rezultat 20,94.

Andrea Ivančević plasirala se u polufinale utrke na 60 m prepone istrčavši u kvalifikacijama novi hrvatski dvoranski rekord 8.02 sekunde.

Članica atletskog kluba Ulix je popravila svoj dosadašnji i hrvatski rekord koji je postavila u veljači u Lodzu za četiri stotinke sekunde.

Ivančević je polufinale izborila s trećim rezultatom kvalifikacija, a brže od nje bile su tek Britanka Lucy Hatton (7,96) i Belgijanka Eline Berings (8,01). U kvalifikacijama je nastupilo 25 djevojaka. Polufinale je na rasporedu u 16:00 sati.

VEZANE VIJESTI
Hrvačima Petrinje četiri medalje na Prvenstvu Hrvatske

Ivančević je s novim rekordom napredovala sa 12 na deveto mjesto na europskim dvoranskim tablicama na 60 m s preponama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here