Erdogan: Turska ostavljena sama protiv IS-a

95

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u nedjelju optužio članice međunarodne koalicije za borbu protiv Islamske države (IS) da su ostavile Tursku samu u borbi protiv džihadista, a za europske je države izjavio da su okrutne prema migrantima.

“Ostavili su nas same u borbi protiv te organizacije koja nas napada s jedne strane samoubilačkim napadima i s druge napadima na Kilis, pogranični turski grad koji je redovno na meti raketnih napada iz Sirije”, rekao je Erdogan.

“U Siriji ni jedna zemlja koja tvrdi da se bori protiv IS-a nije zadala toliko gubitaka toj organizaciji kao mi, niti je platila tako visoku cijenu kao mi”, rekao je turski predsjednik u govoru prigodom filmskog festivala u Istanbulu.

VEZANE VIJESTI
IS preuzeo odgovornost za ubojstvo guvernera Adena

Turska u kojoj traje stanje maksimalne pripravnosti, posljednjih je mjeseci potresena nizom atentata koji se pripisuju IS-u, usmjerenih posebice na Ankaru i Istanbul.

U listopadu je u džihadističkom atentatu ubijeno više od 100 osoba ispred glavnog kolodvora u Ankari. Grad Kilis uz sirijsku granicu stalna je meta Islamske države.

Članica NATO-a i antidžihadističke koalicije koju vode Sjedinjene Države, Turska je intenzivirala bombardiranja na sjeveru Sirije u odgovoru na te napade.

Erdogan je za Europu kazao da je “okrutna” jer drži svoje granice zatvorenima za migrante koji bježe od sukoba u Siriji.

VEZANE VIJESTI
Otkriven identitet "Jihadi Johna"- londonski musliman iz dobrostojeće obitelji postao džihadist

Rekao je da europske zemlje “nemaju milosti, niti pravde”, nakon što je u subotu naglasio da one od Turske traže da izmijeni antiterorističke zakone dok same u borbi protiv terorizma ograničavaju demokraciju.

Izvor: Hina

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here