Filipović slavi, Gonzaga na CT-u glave

1851

Hrvatski majstor mješovitih borilačkih vještina Mirko Filipović (40) u subotu navečer je u poljskom Krakowu tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Brazilca Gabriela Gonzagu (35) i time osvetio poraz iz 2007. godine.

U meču pod okriljem UFC-a, najveće svjetske organizacije mješovitih borilačkih vještina, Mirko Filipović je bio u podređenom položaju u prve dvije runde, međutim u trećoj je dočekao svoju priliku, laktom je oborio Gonzagu, a potom je šakama dovršio posao.

Filipović je zaradio nekoliko šavova na glavi, dok je Gonzaga pak morao u bolnicu na CT glave radi potresa mozga.

Na konferenciji za novinare rekao je:

– Za mene je ovo bila jako bitna borba, jedna od najvažnijih u karijeri, i znao sam da ju moram dobiti. Priprema za meč bila je odlična i znao sam da imam vremena i da moram biti strpljiv jer bilo je pet rundi dogovoreno. Naša strategija je bila da prve dvije runde čekam te da u napad krenem tek u trećoj rundi. Ne želim se sada praviti pametan tu, no takvu smo taktiku napravili i nje sam se držao. Nije bilo lako, Gonzaga je odličan borac. Taktika je bila kružiti, umoriti ga i dovršiti u trećoj rundi. Upravo se to dogodilo. Gonzaga me pogodio laktom u drugoj rundi. Nisam vidio kako mezarezao ni koliko je duboko. Osjećao sam se dobro. Iz kuta su mi rekli da ga moram završiti u trećoj rundi jer bi sudac mogao prekinuti borbu. Zato sam krenuo.

Ovo borba bila prva od tri borbe koju Mirko ima prema ugovoru s UFC-om. Na novinarski upit razmišlja li o sljedećem protivniku i koga bi želio u kavezu Cro Cop je zaključio:

– U ovom trenutku stvarno ne razmišljam o tome. Razmišljam kako otići u hotel, otuširati se i krenuti kući. Eto, toliko daleko sad razmišljam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here