Gladni polarni medvjedi preplavili grad

Više od 50 medvjeda u potrazi za hranom

276
Foto: ilustracija

Grad na dalekom sjeveroistoku Rusije preplavljen je proteklih dana gladnim polarnim medvjedima zbog neuobičajeno toplog vremena, objavio je World Wildlife Fund (WWF).

Prebrojano je više od 50 polarnih medvjeda u blizini Rirkaipija jer na morskim područjima na kojima ti grabežljivci uobičajeno love nema dovoljno ledenog pokrivača.

“Gotovo su svi medvjedi mršavi”, kaže Tatjana Minenko koja vodi skupinu koja nastoji sprječiti susrete medvjeda i ljudi, navodi se u priopćenju koje je objavio ruski ogranak WWF-a.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: Očaravajuća šetnja po najdubljem jezeru na svijetu!

Iako su polarni medvjedi česti u tom području, posebno je rijetko da se tako veliki broj spusti do naseljenih podučja istodobno, navodi organizacija.

To je područje suočeno s neuobičajeno toplim vremenom od početka prosinca, navodi organizacija.

Iako se led uz obalu pojavio, nije dovoljno debeo da izdrži težinu medvjeda, kažu u organizaciji.

Foto: ilustracija

Prije nekoliko mjeseci izgladnjela ženka polarnog medvjeda uočena je stotine kilometara južno od prirodnog staništa u ruskom gradu Norilsku zbog smanjivanja ledenih prostranstava na sjeveru.

VEZANE VIJESTI
Cjepivo protiv korone već na jesen?

Mršava ženka pod stresom je s blatnim šapama tragala tada za hranom u sjevernom sibirskom gradu. Medvjedica je kasnije spašena i odvedena u zoološki vrt u Krasnojarsk.

Vrt je tada objasnio da se hranila pokvarenim ostacima hrane koje je pronašla.

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here