U Glini nastavljeno obilježavanje sjećanja na ponosne dane

519

I drugi dan središnjeg dijela proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana Grada Gline počeo je sportom. U jutarnjim satima za najmlađe je otvoren Banovac kup, a nakon toga počeo je i odbojkaški turnir. No, ono što je privuklo najveći broj Glinjanki, Glinjana i njihovih gostiju održavalo se u strogom središtu grada, u parku bana Josipa Jelačića. A počelo je gurmanski: kuhanjem gulaša i paprikaša! Puno besplatnih porcija za brojne zainteresirane, ispričao nam je Danijel Košutić:

VEZANE VIJESTI
Vrhunac obilježavanja 140 godina vatrogastva u Glini

Dok su mirisi iz lonaca dražili nosnice, zaljubljenici u ručne radove mogli su uživati u izložbi tradicijskih i umjetničkih obrta. Jedan takav je Pavla Kreštalice:

U smiraj dana nastavljene su sportske aktivnosti: drugi dan malonogometnog turnira te na Banovcu nešto za ljubitelje borbenih vještina i streličarstva, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Grada Gline Dario Žinić:

Onima koji su došli u park, predstavio se i Interpretacijski centar baštine Banovine, a vrhunac dana bio je mimohod te nastup KUD-ova i Baletnog plesnog studija. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Željko Šešerin bio je vrlo zadovoljan kako je sve prošlo:

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Kostanjević za Uskrs građane pozvao na zajedništvo

Večernji dio programa bio je rezerviran za koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here