Grad Sveta Nedelja dodijelio 55 stipendija

Danas, 04. prosinca, u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održano je svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2019./2020. Ugovore sa stipendistima potpisao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, a prijemu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

Grad Sveta Nedelja za školsku/akademsku godinu 2019./2020. dodijelio je sveukupno 55 stipendija u sedam kategorija.

Dodijeljeno je deset stipendija učenicima deficitarnih zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, pet stipendija učenicima srednjih škola na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa te pet stipendija učenicima na osnovu kriterija izvrsnosti. Učeničke stipendije iznose 600,00 kuna mjesečno.

Studentima je dodijeljeno pet stipendija u obrazovnim programima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a, 20 stipendija preddiplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa, pet stipendija diplomskog studija na osnovu  kriterija socio-ekonomskog statusa te pet stipendija studentima na osnovu kriterija izvrsnosti. Mjesečni iznos studentske stipendije iznosi 900,00 kuna mjesečno.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec čestitao je svim stipendistima istaknuvši kako se trud i zalaganje u području obrazovanja uvijek isplate „ Bitno je težiti dobrome i činiti dobro, kako u obrazovanju tako i u svim drugim sferama. Trud, zalaganje i dobrota u sveopćem smislu te riječi uvijek se isplate i to je ono što nas čini čovjekom“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec. Poželio im je mnogo uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju, a nakon potpisanih Ugovora stipendisti su nastavili svoje druženje s gradonačelnikom i zamjenicima uz neformalni razgovor.

Grad Sveta Nedelja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here