Gradonačelnik Dumbović donirao ček od 100.000 kuna Općoj bolnici ‘Dr. Ivo Pedišić’

U Uredu gradonačelnika grada Petrinje održano je svečano uručivanje čeka za kupnju uređaja magnetne rezonance Općoj bolnici 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku.

491

U Uredu gradonačelnika grada Petrinje održano je svečano uručivanje čeka za kupnju uređaja magnetne rezonance Općoj bolnici ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku. Gradonačelnik Darinko Dumbović uručio je ček u iznosu od 100.000 kuna ravnatelju Opće bolnice, Tomislavu Dujmenoviću.

“Danas je Dan liječnika u Hrvatskoj i simbolično je da sam vas baš danas pozvao da vam uručim ček u iznosu 100.000 kuna, u ime građana grada Petrinje. Neka vam ček bude jedna kap koja će vam pomoći i koja će još više dati poruku i senzibilizirati ostalu javnost i sve one koji donose odluke o unaprijeđenju zdravstvenog standarda.”

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Pretragom pronađeno streljivo i droga

Gradonačelnik Dumbović najavio je daljnje korake u suradnji sa Općom bolnicom ‘Dr. Ivo Pedišić’ kako bi se unaprijedio bolnički standard, te ističe kako će Grad Petrinja u sljedećoj proračunskoj godini izdvojiti još značajnija sredstva za donaciju bolnici.

“Drago mi je što možemo proširiti razgovore i u budućnosti, za našu bolnicu koja je u Petrinji i koja će također trebati određenu pomoć. Dao sam svojoj pročelnici nalog i sve ćemo poduzeti da pomognemo sa svim što bude trebalo i da u sljedećem koraku poboljšamo određene standarde. To ćete vi reći i pripremiti troškovnike, kako bi do Uskrsa mogli reagirati i pomoći. Također i kapitalne stvari vezane uz izgradnju 3. kata bolnice stavite u projekciju troškovnika gdje je Grad, u sljedećoj proračunskoj godini, spreman izdvojiti još veća i značajnija sredstva.”

VEZANE VIJESTI
Napreduju radovi na proširenju i uređenju petrinjskog groblja Sv. Benedikta

Ravnatelj Opće bolnice, Tomislav Dujmenović, pojasnio je kako je bolnica ‘Dr. Ivo Pedišić’ jedna od rijetkih županijskih bolnica koje nisu imale uređaj za magnetnu rezonancu, koji je vrlo važan u dijagnosticiranju različitih bolesti, te da će im sredstva Grada Petrinje biti od velike pomoći.

“Znate da smo bili jedna od rijetkih županijskih bolnica koja nema uređaj za magnetnu rezonancu, a koji je važan za dijagnosticiranje velikog broja oboljenja. Nismo bili u planu Ministarstva, Županija nam nije mogla pomoći, a bolnica nije imala dovoljno svojih financijskih sredstava. Naime, mi smo vrlo blizu nabave toga uređaja, bit će instaliran negdje početkom 4. mjeseca. Naravno, imamo i dodatne troškove zbog smještaja tog uređaja. U tijeku smo pripreme prostora i u svakom slučaju, ova finacijska sredstva će nam itekako dobro doći.” – zaključio je Dujmenović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here