GRADONAČELNIK UPUTIO DOBRODOŠLICU GOSTIMA IZ KOSTRENE

361

Povodom održavanja manifestacije „Petrinjske legende i priče – putovima bana Jelačića“ gradonačelnik Darinko Dumbović uputio je dobrodošlicu načelniku Općine Kostrena Draženu Vraniću sa predsjednikom Općinskog vijeća Draženom Soldanom i ostalim posjetiteljima, prilikom čega je istaknuo:

„Pozdravljam Vas sa iskrenom željom da ovo što radite bude jedna temeljna vrijednost svega onoga što nas povezuje, a to je Domovinski rat. Dobrodošli u grad Petrinju, upravo stojite u prostoru gdje se stvarala Domovina, tu smo platili ogromnu cijenu, kao što i znate, mnogi među Vama su ostali bez svojih bližnjih i mi te rane poznamo. Ja sam kao gradonačelnik, saborski zastupnik i hrvatski branitelj od prvog dana 91. godine bio na svim dijelovima ratištva i znam što znači ostati bez najboljeg prijatelja i člana obitelji.

Danas grad Petrinja ima višestruke probleme koji su vezani za precentraliziranu Domovinu i ponavljam i ponavljat ću dok budem gradonačelnik da Domovine ima svuda, samo je nema tamo gdje je krvarila, najviše je ima tamo gdje ima „političkih mišića“ ali taj dio rata, precentralizirane države, nikad, baš nikad nećemo moći rasporediti da bi bio pravedan. Zato mislim da ovo što se obilazimo i upoznajemo, odnosno što cijenimo i baštinimo kroz temelje Domovinskog rata, a to su naši najbliži, to su trajne vrijednosti, to čuvajmo i čvrsto držimo u svojim rukama, to ne smijemo ispuštati i to je svetinja Domovinskog rata i svih obitelji koji su ostali bez svojih najbližih. Mnogi poslije rata su doživjeli razne probleme, traume i slično, znamo probleme hrvatskih branitelja, nastojao sam kao saborski zastupnik da artikuliramo te probleme kroz Zakone i tu sam dao svoj mali doprinos.

VEZANE VIJESTI
Promocija "Početnih koordinata" Monike Herceg

Grad Petrinja, obilazite ga, vidite, ogromno je gradilište. Možda ponekad nema strpljivosti, ali s obzirom da se ulaže u njega europski novac to su ogromni zahvati i to su veliki projekti. To nisu projekti koji su u nekoj priči ili aplikaciji, oni se definitivno rade, imamo osiguran novac i upravo smo u provedbi, to su velike stvari. Želimo imati prijatelje i vas da pokušamo vidjeti što možemo započeti da pobjegnemo iz ovih strahota, evo tu je moja ruka Vama da sjednemo i vidimo kako zbližiti ljude kroz udruge i kroz praktični život da nikada ta sjećanja i zaborav nestanu na pojedine pojedince koji su stvarali našu Domovinu.

VEZANE VIJESTI
Nakon 12 godina Petrinjci birali članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti

Još ću naglasiti da je Petrinja drugi grad poslije Vukovara koji je imao jako puno žrtava, ali Vukovar je svaki dan na televiziji i svi ga gledamo kao simbol i naklon svih nas, međutim sada kada u Vukovar dođete nećete vidjeti niti jednu zgradu koja ima bilo kakav geler, sve je obnovljeno, a u Petrinji ništa, što znači da ćemo morati malo politički razmišljati više što je doprinos svih ostalih gradova. Nije prihvatljivo da sva područja koja su ratom zahvaćena, svi skupa dobiju samo 80 milijuna kuna, a Vukovar sam svake godine 50 milijuna kuna. To je onaj dio gdje mi zaostajemo u preraspodjeli jednakih šansi. Evo dragi gosti još za kraj znajte da je grad Petrinja bio i ostao grad kulture, tradicije, običaja i svoga gostoprimstva i to nam ne može nitko nikada uzeti, ali neka Domovinski rat bude trajna vrijednost i svima nama jaka i snažna inspiracija da budemo dobri, bolji ljudi i da uz ovakva druženja pokažemo kvalitetu čovjeka, a čovjek je danas izuzetno biti teško, a kad vas pogledam koji upravo te temelje čuvate mislim da imao odlične sugovornike i da možemo stvarati zajednički Domovinu.“ – zaključio je gradonačelnik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Petrinjska Gradska organizacija Narodne stranke - Reformisti održala redovnu Izvještajnu skupštinu
Foto: Rad za naš grad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here