HAK proširio karte, potražite stanje na cestama na jednom mjestu

191

Hrvatski autoklub na svojim je stranicama uveo novost.

Naime, za vrijeme ljetne sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, stranica HAK-a posjećena je gotovo 7 milijuna puta od čega se 80% posjeta odnosi na informacije o stanju u prometu (kamere, karta, radari, cestarine, vinjete…). Segment kamera najposjećeniji je s gotovo 2 milijuna posjeta zbog čega Hrvatski autoklub sustavno ulaže u opremu i postavljanje novih kamera osobito na graničnim prijelazima i trajektnim pristaništima i lukama.

No, sada možete saznati kakva je situacija i na austrijskim te slovenskim cestama i autocestama. Nakon što su prošle godine uveli snimke kamera u vlasništvu bosanskohercegovačkog autokluba BIHAMK-a koje prikazuju stanje na graničnim prijelazima sa strane BIH, sada će objavljivati i  snimke s video nadzora na slovenskim i austrijskim cestama.

VEZANE VIJESTI
Pokrajina u Austriji uvela novi zakon, ne smijete sići s autoceste ako ne dokažete da vam putovanje završava u toj regiji

Sa slovenskih državnih cesta i autocesta na HAK-ovoj karti naći će se 280 kamera, a s austrijskih autocesta njih oko 450. HAK ima u planu uskoro potpisati i sporazum s mađarskim upraviteljima cesta nakon čega će objavljivati i njihove podatke.

S novima kamerama može se pohvaliti i Policijska uprava Karlovačke županije, no one imaju drugačiju svrhu. Riječ je, naime, o radarima nove generacije koji pomažu prometnoj policiji da što bolje utvrde prekršaje u prometu.

Karlovačka policija dobila je sedam takvih radara, a oni laserom mjere brzinu, no istovremeno i snimaju. Bilježe i druge prometne prekršaje poput toga je li vozač vezan i koristi li mobitel tijekom vožnje.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here