HDZ Sisak: “Skandalozne, uvredljive i isključive izjave SDP-ove gradonačelnice Kristine Ikić Baniček”

Sisački Gradski odbor HDZ-a održao izvanrednu konferenciju za novinare

877

GO HDZ Sisak održao je izvanrednu konferenciju za novinare na temu: „Skandalozne, uvredljive i isključive izjave SDP-ove gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i javno objavljeni dokumenti koji otkrivaju utjecaj njenog supruga na rukovodstvo sisačke gradske ustanove ŠRC, u RTL-ovoj emisiji Potraga“.

Na konferenciji održanoj u prostorijama Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije govorio je predsjednik GO HDZ Sisak Ivan Celjak, koji je istaknuo:

„Oštro se protivimo kršenju zakona, nepoštivanju odluka državnih institucija, manipuliranju službenim dokumentima i očitom korištenju poluga političke moći gradonačelnice SDP-a, Kristine Ikić Baniček, s ciljem uništavanja jednog sisačkog sportskog kluba. Gradonačelnica koja prikriva dokumente, javno i nedvojbeno dokazano govori neistinu, omalovažava osobe s invaliditetom, posprdava se državnim institucijama, dozvoljava suprugu uvid u službene dokumente Športsko rekreacijskog centra, ustanove u vlasništvu Grada Siska, kreatorica je podjela u društvu i uzrok gubitka povjerenja građana u učinkovit pravni sustav.

VEZANE VIJESTI
Spriječeno teško kršenje zakona!

A tko je Darko Baniček? Zato što je suprug gradonačelnice, uzima si pravo naređivati ravnatelju Športsko rekreacijskog centra! I to da kažnjava zaposlenice! Darko Baniček nema izborni legitimitet, nije zaposlenik ŠRC-a i nema pravo naređivati nikome u gradskom sustavu!“

Celjak se zapitao zapovjeda li suprug gradonačelnice i drugim ravnateljima, direktorima, pročelnicima u gradskom sustavu, možda u ime Grada dogovara poslove?

„Ono što sigurno znamo da su Darko Baniček i jedan njegov prijatelj pokušali spriječiti prilog u emisiji Potraga, ali im pri tome umišljena politička moć nije koristila. Ali ni to nas ne čudi jer je prošle godine gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zabranila novinaru HTV-a izvještavanje sa sjednice Gradskog vijeća grada Siska. Nije čudo da zbog takvog ponašanja pojedinih političara, a očito i njihovih supruga, građani pružaju otpor i izražavaju gadenje prema politici i svemu što se u našem gradu događa. Nevideno je i skandalozno da gradonačelnica Kristina Ikić Baničeku službenoj komunikaciji piše da su članovi HK Siscije, jedan dio naših sugradana, Siščani, idioti i invalidi, i da osjeća prijezir prema njima. Isključiva, socijalno neosjetljiva i diktatorski nastrojena gradonačelnica u pokušaju vrijedanja članova HK Siscija povrijedila je osjećaje osoba s invaliditetom.”

VEZANE VIJESTI
Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: raspisuju se unutarstranački izbori

Sada je kristalno jasno i nedvojbeno dokazano da Hokejski klub Siscia ne smije koristiti termine u Ledenoj dvorani isključivo voljom gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenog supruga, nastavio je Celjak:

„Ne znamo što je strašnije, socijalna neosjetljivost gradonačelnice koja bi trebala voditi jednaku brigu o svim građanima, prikrivanje ugovora koji dokazuje da upravo Kristina Ikić Baniček brani HK Siscija korištenje Ledene dvorane Zibel ili opravdavanje vlastitog supruga da raspolaže službenim dokumentima i da izdaje naredbe ravnatelju ŠRC-a. Nakon jučerašnjeg priloga u RTL-ovoj emisiji Potraga, imamo saznanja da je ovim mailovima i dokumentima otvorena ,,Pandorina kutija” i da ćemo saznati za mnoge nemoralne i nezakonite radnje vezane uz rad Kristine Ikić Baniček.“

VEZANE VIJESTI
Završena klizačka sezona

I KHL Sisak i HK Siscia su klubovi svih Siščanki i svih Siščana i mi nećemo dopustiti da ta jedna skupina moćnika na čelu s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i njenim suprugom politizira sisački sport i nameće da je jedan klub HDZ-ovski, a drugi SDP-ovski klub, zaključio je Celjak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here