HDZ uputio otvoreno pismo gradonačelniku Dumboviću

203

Klub vijećnika HDZ-a Grada Petrinje osvrnuo se na aktualnu situaciju u gradu, a vezano uz Aglomeraciju te situaciju s vodovodnim cijevima, odnosno pitkom vodom.

Gradonačelniku Darinku Dumboviću uputili su otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

Uvaženi gradonačelniče, gospodine Dumboviću,

Grad Petrinja u potpunom je infrastrukturnom kolapsu. Radovi koji su u tijeku, u svezi aglomeracije, ali i izvan iste, izvode se apsolutno protivno svim mogućim strukama te odbacujemo svaku mogućnost za nastavak istih na dosadašnji način.

Trenutno smo u takvom stanju da nikakvo politikanstvo nije prihvatljivo, ali građani očekuju reakcije svojih predstavnika, ali i nadležnih osoba u Gradu.

Kao gradski vijećnici Hrvatske demokratske zajednice konstantno Vas upozoravamo kao gradonačelnika odnosno najodgovorniju osobu u Gradu Petrinji na nedopustivu situaciju u provedbi projekta, te smo također uputili dopise upozorenja svim relevantnim institucijama Republike Hrvatske i nadležnim inspekcijama.

U međuvremenu se dogodila i havarija s vodovodnim cijevima, pri čemu je šire područje centra grada ostalo bez vode, a još uvijek nije pitka te nas i to dovodi do zaključka o neprofesionalnom i nestručnom izvršavanju radova. Također, općenito je upitna kvaliteta vode koju svakodnevno konzumiramo. Tijekom nezgode, ali i prije iste, građani su slabo ili nikako obaviješteni o tijeku radova, usprkos tome što su u projektu predviđena znatna sredstva za tzv. vidljivost, što znači da bi građani o svemu trebali biti točno i na vrijeme obaviješteni.

Nadalje, iako svjesni kako gradonačelnik ne može znati sve detalje koji se događaju u svezi spomenutih radova, ipak smatramo kako nije moguće da ne vidite propuste koji se konstantno ponavljaju. Osim toga, sami ste u nekoliko navrata najavili praćenje izvođača “kao sjena” i održavanje redovitih sastanaka s istima, pa se pitamo zašto su izostali rezultati svega toga.

Zbog svega navedenog, smatramo Vas najodgovornijom osobom za sve što se događa na području Grada Petrinje te Vas pozivamo da svojim autoritetom reagirate i uvjetujete određene promjene u pristupu provedbe projekta i ostalih radova, jer ćemo u suprotnom biti prisiljeni poduzimati daljnje mjere u svrhu zaštite naših sugrađana odnosno njihovih života, zdravlja i imovine, koji su u ovom trenutku itekako ugroženi”, završio je svoje pismo predsjednik Kluba Mihael Jurić.

VEZANE VIJESTI
Svečano otvorena zgrada Interpretacijskog centra baštine Banovine

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here