HNL: Istra 1961 traži zaštitu od sudačkih nepravdi

86

Upravni odbor NK Istre 1961 oglasio se priopćenjem za javnost, koje je osim medijima upućeno i Odboru za hitnost HNS-a, članovima Izvršnog odbora HNS-a i Komisiji sudaca HNS-a u kojem od tih tijela traži da zaštite klub od sudačkih nepravdi koje su, po ocijeni čelnika pulskog prvoligaša, kulminirale na nedjeljnoj utakmici u Zadru koju je Istra 1961 izgubila sa 0-2, a ključni događaj zbio se u 13. minuti kada je domaći sastav dobio 11-erac uz isključenje Istrinog braniča Gregova.

“Očekujemo brzu reakciju nadležnih, da se odgovorni sankcioniraju i da naprosto zaštite naš klub od ovakvih nepravdi u daljnjem dijelu prvenstva. Neka mjerilo za ispadanje iz lige bude samo sportski kriterij i korektna provedba licenciranja”, navodi se u priopćenju za javnost i dodaje kako u Istri 1961 vjeruju da će “oba kriterija ispuniti te kako će i dalje Pula imati nogometnog prvoligaša”.

VEZANE VIJESTI
10. Memorijalni turnir "Željko Digula"

Ustvrdivši kako je NK Istra 1961 stabilan klub koji je prvi u hrvatskom nogometu otvorio vrata stranim ulagačima, prvi proveo stvarnu privatizaciju u hrvatskom nogometu, te koji je i sada zanimljiv mogućim novim investitorima, u prioopćenju se navodi kako ispada da to “nekome ne odgovara”.

“Možda ne odgovara ‘geografski položaj našeg kluba’, ali uvjereni smo da se neke stvari ne događaju slučajno. U mnogim slučajevima nismo htjeli reagirati jer smo smatrali da su sudačke pogreške sastavni dio nogometa i da u njima nema namjere, ali izgleda da smo bili u zabludi. Najbolji pokazatelj tome je da je naš klub u prošloj sezoni bio, uz Hrvatski dragovoljac, najoštećeniji, a u ovoj smo sezoni već sada, dvanaest kola prije kraja prvenstva, preuzeli primat po tom pitanju”, kaže se u priopćenju Upravnog odbora kluba.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Potres razorio Župu Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj

U njemu stoji kako je sramotno kako se na nekim utakmicama sudi momčadi Istre 1961, te kako je najbolji pokazatelj broj dosuđenih kaznenih udaraca u ovoj sezoni u korist odnosno protiv pulskog kluba, uz omjer 1-7 protiv Istre 1961.

“Ono što se događalo na Stanovima prevršilo je svaku mjeru. To je lakrdija nogometa, od kaznenog udarca do usmjerenog kartoniranja, kao što je neprihvatljiv i komentar stručnih ljudi na javnoj televiziji kada tvrde ‘kako je situacija kod najstrože kazne delikatna, te kako se ne može dobro vidjeli da li ima elemenata za kazneni udarac ili ne’. Riječ je o sramotnoj i neprihvatljivoj tezi za naš klub”, poručili su iz pulskog prvoligaša.

VEZANE VIJESTI
SP RUKOMET: Hrvatska okončala prvi krug sa stopostotnim učinkom!

Nakon poraza od Zadra, Istra 1961 je pala na posljednje mjesto na ljestvici. Pretekao ih je upravo zadar koji je sada pretposljednji sa 20 bodova, dok je Istra 1961 ostala na 19 bodova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here