Hrvati kreću na zimovanje: Gužve na graničnim prijelazima!

Vrlo je gust promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac, a pojačan je na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Gust je promet i gužve su na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom.

694

Kao i obično, vikend nakon Nove godine vrijeme je za odlazak Hrvata na skijanje zbog čega je vrlo gust promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac, a pojačan je na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Dugotrajni su zastoji i kolone na prilaznim cestama prema manjim graničnim prijelazima, dok su gužve i gust promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku, te osobito sa Slovenijom na izlazu.

Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme zabilježena su višesatna čekanja. Trenutno stanje na graničnim prijelazima možete provjeriti na službenoj stranici HAK-a.

VEZANE VIJESTI
Gužve i zastoji u Zagrebu

Kolona vozila na NP Bregana u smjeru Slovenije je oko 4 km, dok je kolona vozila na NP Zagreb istok u smjeru Bregane oko 2 km, kako navode iz HAK-a.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. U Slavoniji i Lici mjestimice pada slab snijeg. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here