VIDEO – Humani glinski osnovci i ove godine darivali srcem

973

I ove su godine, uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, glinski osnovci pokazali toplinu, humanost, socijalnu osjetljivost, prijateljstvo i spremnost pomoći najpotrebitijima. Odlike su to koje krase tradicionalnu humanitarnu akciju “Darujmo srcem”. Kako nam je pojasnio ravnatelj Osnovne škole Glina Milan Davidović, učenici, njihovi roditelji te nastavnici već tradicionalno u mjesecu prosincu organiziraju ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju.

„Dvije ključne riječi ove akcije su humanost i volontiranje. Jedno s drugim je usko vezano, jedno bez drugog, ne bi dali ovakav uspjeh.  Uz Osnovnu školu Glina, tu su i glinski Crveni križ i Udruga IKS iz Petrinje koji su nam puno pomogli da ova akcija nude što uspješnija. Tu su i Caritas Sisačke biskupije te predstavnici Volonterskog centra Glina i Centra Glina za mlade koji također pomažu da ova akcija uspije. O čemu se zapravo radi? Radi se o tome da svake godine, u ovo blagdansko vrijeme, darujemo obitelji kojima je najviše potrebna pomoć. Uz suradnju razrednika koji su dobro odredili kome će ići pokloni te uz pomoć Crvenog križa i naših djelatnika, mi ćemo distribuirati ove pakete i na neki način pomoći da oni koji će dobiti ovaj pakete što ljepše i ugodnije dočekaju ove blagdane. Svima njima želim sretne božićne i novogodišnje praznike“, rekao je Davidović.

VEZANE VIJESTI
OŠ Glina postala je Ekoškola dijamantnog statusa

Već drugu godinu akciju podržava i Gradsko društvo Crvenog križa Glina, istaknula je volonterka Olivera Strejček.

„Doniramo namirnice, higijenska sredstva, odjeću i igračke za djecu potrebitih. Ove godine ćemo obići 25 obitelji. Uz sve nabrojeno, ono najpotrebnije tu su i slatkiši kojima se djeca najviše obraduju. Osnovnoj školi pomažemo u dostavi ovih paketa, a obiteljima želimo ono najbitnije, mira, ljubavi i blagostanja“, poručila je Strejček.

Svoj je obol akciji glinskih osnovaca dao je i Caritas Sisačke biskupije. Biljana Bunjan iz Caritasa je rekla kako su dobili poziv iz škole na koji su se rado odazvali i donirali namirnice koje će obogatiti pakete te u konačnici razveseliti one kojima su namijenjeni. Kako bi za blagdane razveselili što više potrebitih, Bunjan je uputila apel građanima.

VEZANE VIJESTI
FOTO Humanitarni spektakl u zračnoj luci

„Ovom prigodom pozivam sve one koji mogu donirati, bilo Crvenom križu ili Caritasu, da doniraju jer su donacije uvijek dobrodošle. Znači i hrana i higijenske potrepštine i sve ostalo, sve to dobro dođe ljudima u potrebi. Znamo da je naše područje, područje Sisačke biskupije i Sisačko-moslavačke županije područje gdje su ljudi u velikoj potrebi tako da im je pomoć potrebna tijekom čitave godine“, rekla je Bunjan.

Sretni što i ove godine mogu pomoći onima kojima je to potrebno bili su učenici Osnovne škole Glina, a među njima i Marija Magdalena Letić iz 7. c razreda koja nam je ispričala kako je izgledala akcija u njenom razredu.

VEZANE VIJESTI
Fantastičan odaziv na humanitarnu modnu reviju

„Moj razred je prikupio namirnice koje imaju dulji rok trajanja poput riže, brašna, šećera, špageta… Jako sam uzbuđena i jedva čekam da odnesemo pakete. Išla sam i prošle godine i bilo mi je jako lijepo. Iako imam dosta tužnih stvari i sudbina, ali drago mi je kad pomažem“, istaknula je Marija.

Ove će godine učenici pokucati na vrata 25 glinskih obitelji koje su u potrebi i uz najljepše želje, kutijama ispunjenim prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama i igračkama uljepšati im Božić i novu godinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here