Iduća tri dana otežano kretanje na mostu Sava, kreće nova faza radova

583
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Otežano prometovanje na mostu Sava očekuje se tijekom iduća tri dana zbog postavljanja nove prometne regulacije. Za sada su završeni radovi monitoringa i geodetskih praćenja donjeg ustroja mosta Sava, a uskoro započinje druga faza radova koja uključuje saniranje rubnih nosača, ležajnih kalupa i naglavnih greda.

Nastupaju jako kompleksni i opsežni radovi zbog kojih je potrebno teškom cijevnom skelom i hidrauličnim prešama podići kompletnu konstrukciju mosta. Iz tog razloga uvodi se nova regulacija prometa u kojoj je potrebno u cijelosti zatvoriti kolnik preko mosta Sava u smjeru Lučkog.

VEZANE VIJESTI
HAK Po A1 šeta pješak

Postavljanje prometne regulacije već je danas započelo, a zbog najavljenog lošeg vremena očekivano trajanje postavljanja regulacije trajat će do petka.

Otežano prometovanje na mostu Sava očekuje se najviše u satima povratka s posla, odnosno od 16 do 18 sati.

Promet po posebnoj regulaciji

Promet će se novom regulacijom odvijati dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca s po dvije sužene prometne trake za svaki smjer. Ovakva regulacija trajat će do 30. listopada, kada će biti uklonjena zbog nadolazećeg blagdana Svih svetih i očekivano pojačanog prometa. U vrijeme blagdana promet će se voditi punim profilom na oba kolnika. Nakon blagdana ponovno će biti uspostavljena regulacija prometa dvosmjerno po jednom kolniku u smjeru Lipovca, a radovi će trajati do 22 studenog.

VEZANE VIJESTI
ZA VIKEND SNIJEG, IZ HAK-A UPOZORENJE

Inače, prosječni godišnji dnevni promet na mostu veći je od 51.000 vozila, čime ova dionica spada u jednu od najprometnijih dionica autocesta. Navedene prometne regulacije  planirane su kako bi se omogućila maksimalna moguća protočnost prometa. Ovakav pristup često uvjetuje razdvajanje radova u veći broj faza, a čime se produljuje vremenski period izvođenja radova.

U proljeće 2020 godine kreće se s radovima zamjene preostalih prijelaznih naprava na mostu u smjeru Ivanja Reke. Nakon završetka ovih radova, glavnina radova na konstrukciji mosta bit će završena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here