IKEA Produžen rok za prijavu za potporu ženama u poduzetništvu „Odvažna“

1272

Rok za prijave na javni natječaj „Odvažna“ za financijsku i stručnu podršku ženama u poduzetništvu, pomiče se do 10. veljače do 23.59 sati, a zbog povećanog broja molbi za produženjem. Ovaj su natječaj pokrenule tvrtke IKEA i Mastercard u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR) u sklopu Programa podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA.

U sklopu ovog pilot-projekta, poduzetnicama koje posluju već punih godinu dana, a u start-up fazi su razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

VEZANE VIJESTI
Ikea plaća 46 milijuna dolara roditeljima djeteta koje je usmrtila komoda

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250.000 kn, iz čega će se financirati provedba 3-5 razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000 kuna.

Na natječaj se sa svojim prijedlozima razvoja poslovanja mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50 % žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

VEZANE VIJESTI
OPASNOST OD GUŠENJA IKEA povlači dječji podbradnik MATVRÅ

Uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobit će obuhvatnu i kontinuiranu mentorsku podršku. Tijekom veljače održat će se edukativno-savjetodavna radionica sa svim finalistkinjama, a konačni rezultati natječaja za potpore Programa ODVAŽNA bit će objavljeni početkom ožujka.

Detaljne upute za prijavu na natječaj, kojim IKEA i Mastercard žele doprinijeti ostvarenju pune rodne ravnopravnosti, i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna.

Foto: IKEA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here