VIDEO Inicijativa branitelja grada Petrinje kazneno prijavila Pupovca, tuže ga za 3 milijuna kuna

Inicijativa branitelja grada Petrinje predala je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Milorad Pupovaca, traže odštetu od tri milijuna kuna, a novac planiraju donirati dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu i Maloj kući u Petrinji.

742
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Inicijativa branitelja grada Petrinje predala je Državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Milorad Pupovaca.

Inicijativa tereti Pupovca da je javnom usporedbom Hrvatske s NDH počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Ivo Vranić, predstavnik inicijative i ratni vojni invalid, dragovoljac Domovinskog rata iz Petrinje poručio je kako Milorad Pupovac punih 28 godina unosi nemir i razdor te huška srpski narod na hrvatski narod.

Nadalje, Pupovca terete da je huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati Hrvatsku i njezine branitelje, a da je u isto vrijeme glavna “poluga” koalicije koja vlada Hrvatskom, prenosi Hina.

VEZANE VIJESTI
"Susreti na Baniji" sve posjećeniji

Tri milijuna kuna za bolnicu u Klaićevoj i Malu kuću u Petrinji

Inicijativa predlaže da Državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi Pupovac bio proglašen krivim, a njima nadoknađena šteta u iznosu od tri milijuna kuna koje će, najavljuju, donirati Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj te Maloj kući u Petrinji.

Vranić je dodao da se od završetka Domovinskog rata 1995. na Banovini nije dogodio niti jedan incident prema srpskoj nacionalnoj manjini, upitavši zbog čega Pupovac izaziva.

VEZANE VIJESTI
HVIDR-a: Ili Pupovčeva isprika ili raskid koalicije HDZ-a i SDSS-a

Iz Inicijative su poručili kako će, ukoliko Državno odvjetništvo ne pokrene kazneni postupak protiv Pupovca, svaki mjesec dostavljati preko tisuću potpisa građana Petrinje i okolice.

Tekst kaznene prijave prenosimo u cijelosti

Inače, Pupovac je na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru indirektno poručio kako se neće ispričati za rečeno, a konferenciju u cijelosti možete poslušati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here