Ivica Kostelić u četvrtak počinje pripreme za novu sezonu

Nakon uspješno završene rehabilitacije u Daruvarskim toplicama i nekoliko dana laganog skijanja na Sljemenu, naš najbolji skijaš Ivica Kostelić u četvrtak će na austrijskom ledenjaku Molltal započeti s treninzima za svoju posljednju natjecateljsku sezonu u kojoj će prema najavama nastupiti samo u slalomu i alpskoj kombinaciji.

Na sastanku Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza odredeni su natjecatelji i treneri koji će biti članovi hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija u sezoni 2015/2016.

Natko Zrnčić Dim bit će naš jedini natjecatelj u brzim disciplinama i on će se pripremati sa članovima drugih reprezentacija, a najviše sa slovenskom reprezentacijom dok će tehničke discipline trenirati uglavnom s Ivicom i Filipom Zubčićem, a o njemu će brinuti i trener-serviser Mladen Bezjak.

Filip Zubčić ostaje s istim trenerima i serviserima i on će voziti tehničke discipline s tim da će će se posebna pozornost posvetiti treninzima superveleslaloma jer su oni uvjet daljnjeg napretka u veleslalomu.

Mlada Leona Popović, jedna od najboljih juniorki u svojem godištu na svijetu, koja je ostvarila veliki napredak u prošloj sezoni i završila na 79. mjestu na FIS ljestvici u slalomu, uvrštena je u A reprezentaciju gdje nastavlja sa svojim dosadašnjim trenerom-serviserom Goranom Račkim. Tako nakon nekoliko sezona ponovo imamo članicu A ženske reprezentacije.

Svi natjecatelji koji su bili u sastavu reprezentacija u sezoni 2014/2015 ostaju i dalje u sastavu reprezentacija u sezoni 2015/2016, a od novih pridružuje im se Max Ullrich, sin zagrebačkog skijaškog trenera Svena Ullricha koji žive i treniraju u norveškom Hafjellu i koji je u prethodnoj sezoni ostvario veliki napredak i odlične rezultate u brzim disciplinama na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku.

MUŠKA A REPREZENTACIJA

Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić

ŽENSKA A REPREZENTACIJA

Leona Popović

MUŠKA B REPREZENTACIJA

Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Luka Krsmanović, William Vukelić, Max ullrich

ŽENSKA B REPREZENTACIJA

Andrea Komšić, Lana Zbašnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here