Šljivovica Zlatka Jančića iz Hrastine u općini Marija Gorica šampionska je rakija ovogodišnje 12. izložbe rakija Zagrebačke županije, upriličene u sklopu tradicionalnog poljoprivredno-božićnoga sajma u Pušći.

img_9126.jpg__648x432_q85_subsampling-2Ocjenjeno je 27 rakija i likera, a uz šampionsko dodijeljena su i tri zlatna priznanja. Primili su ih Samoborac Krešimir Švab za liker s medom te Luka Bilušić, Zagrepčanin s voćnjakom u općini Dubrava, za liker od oraha i rakiju od kruške. Bilušić je dobio i pet srebrnih priznanja i to za dva likera od višnje, liker od aronije, liker od nespole i travaricu, dok je Jančić, uz šampionsko, dobio i dva brončana priznanja za travaricu i viljamovku. Švab je broncu dobio za travaricu i liker od višnje s medom.

„Imali smo ugodnu zadaću. Rakije su svake godine sve bolje. To nas veseli! Nadam se da je tome pridonio i trud kojega ulažemo u edukaciju proizvođača, učeči ih kako pravilno raditi“, rekla je Vlasta Rubeša Vili, članica ocjenjivačke komisije i rukovoditeljica podružnice Savjetodavne službe u Zagrebačkoj županiji.

Priznanja najboljim proizvođačima rakije i likera uručili su župan Stjepan Kožić i načelnica općine Pušća Anđela Cirkveni.

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here