Na danas održanoj 2. sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije usvojen je rebalans proračuna za 2017. godinu kojim je proračun povećan za ukupno 45,4 milijuna kuna.

Kako je pojasnio pročelnik županijskog Upravnog odjela za proračun, financije, javnu nabavu i imovinu Ivan Crnac, osnovni razlog zbog kojeg se pristupilo izradi izmjena i dopuna proračuna je uključivanje u proračun novih investicijskih ulaganja za koja su osigurana EU sredstva…

TON 

Na taj način, ukupni prihodi i rashodi se povećani su sa 764 na 809,4 milijuna kuna, odnosno za 45,4 milijuna kuna. Župan Ivo Žinić je izrazio zadovoljstvo što se mora ići u izmjene i dopune proračuna upravo iz razloga koji je naveo pročelnik…

TON

Nakon kraće rasprave u kojoj su vijećnici većinom tražili pojašnjenja određenih proračunskih stavki, izmjene i dopune proračuna su u konačnici donijete s 24 glasa za, četiri protiv, i tri suzdržana.

Inače, današnja je sjednica održana u gradskoj vijećnici Grada Novske, a započela je uobičajeno Aktualnim satom. Vijećnička pitanja su se, između ostalog, odnosila na poslovanje u sisačkom Domu zdravlja, početak izgradnje središnjeg paviljona sisačke bolnice, sanaciju Mosta Gromova u Sisku, Dom za starije i nemoćne u Glini, prometnu infrastrukturu na području Novske, dovršetak osnovne škole u Popovači te sustav palijativne skrbi na području županije.

AKTUALNI SAT 2. SJEDNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE POSLUŠAJTE OVDJE:

TON

 

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here