Iznajmljuju telad za terapije opuštanja

220

Novim ubrzanim načinom života zanemarili smo terapijski učinak koji na nas imaju priroda i životinje, a obitelj iz Švicarske u tome je vidjela svoju poslovnu priliku i postigla pun pogodak!

Obitelj naime,na svome imanju u Tenikennu ‘iznajmljuje’ telad onima koji se žele maknuti od gradske vreve i provesti opušten dan na farmi. Termin je potrebno zakazati puno prije posjete jer su liste čekanja popunjene tjednima unaprijed.

No kako je sve započelo?

Zapravo slučajno. Obitelj je imala kravu koja je otelila trojke, Svena, Sveu i Svenju. Dvije ženke bile su neplodne, pa ih je otac obitelji odlučio poslati na klanje. Ta vijest užasno je rastužila kći Sibyelle koja se sa životinjama jako povezala, pa je ispregovarala kompromis. Rekla je kako krave na nju imaju izuzetno opuštajući učinak i predložila da i drugima koji žive u gradu i nemaju kućne ljubimce ponude maženje s njihovim kravama kako bi se riješili stresa.

Ocu se ideja isprva nije svidjela, no odlučili su pokušati. Začudo, već prvih tjedana nastala je ‘navala’ na ovu neobičnu antistres terapiju.

Cijena dvosatne terapije s kravama stoji 350 kuna, a svi posjetitelji najprije moraju proći obuku ophođenja prema životinjama.

 

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here