JAJA U OBLACIMA

514

‘Jaje u oblacima’ novo je ruho tradicionalnog ‘jaja na oko’ koje osvaja nepca gurmana diljem svijeta, a zahvaljujući bajkovitom nazivu i izgledu vole ga i oni koji inače nisu ljubitelji jaja!

Jaje u oblacima zapravo je novi način pripreme ‘jaja na oko’ radi kojeg je bjelanjak posebno mekan i ukusan.

Pa kako spremiti ‘jaje u oblacima’?

Potrebno:

  • jaja
  • parmezan
  • slanina
  • papar
  • sol

Postupak pripreme:

  • Odvojite žumanjak od bjelanjaka pa bjelanjak posolite, popaprite i dobro izmiksajte u čvrsti snijeg (kao za kolače). Bjelanjku potom dodajte slaninu koju ste prethodno lagano ispekli na tavi, a zatim dodajte i prstohvat naribanog parmezana. Lagano sve promješajte.
  • Na tepsiju/protvan stavite pek papir pa dodajte dio smjese i žlicom lagano oblikujte u oblak s udubinom na sredini za žumanjak
  • U prethodno zagrijanu pećnicu na 230C stavite peći bjelanjke na 3 minute
  • Nakon 3 minute dodajte žumanjke na oblačak pa ponovno vratite peći u pećnicu na još cca 3 minute
  • U slast!

Zašto biste trebali češće jesti jaja?

Jaja spadaju u hranu s najviše hranjivih tvari, bogata su vitaminima, mineralima, proteinima, visokokvalitetnim bjelančevinama i dobrim mastima. Poboljšavaju kolesterol, sadrže kolin i ostale tvari važne za mozak, te zeaksantinom koji štiti oči.

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here