Jedna od najljepših sisačkih manifestacija – Kupske noći 2019.

662

Jedna od najljepših sisačkih manifestacija – Kupske noći koja se od 30. kolovoza do 1. rujna održala u organizaciji Grada Siska i Turističke zajednice, posjetiteljima je ponudila niz događanja pa je tako uz već tradicionalnu Šikljadu, utrku kupskih čamaca – šiklji te Kupsku alku, veliko zanimanje izazvao i Aero show.

Foto: FB Grad Sisak

U njemu je sudjelovalo petnaestak letjelica iz zemlje i inozemstva. Atraktivnim akrobatskim zrakoplovnim nastupom iznad rijeke Kupe, posjetitelje je posebno oduševila instruktorica letenja Davorka Hedl, Siščanka s njemačkom adresom.

VEZANE VIJESTI
U Sisku teku pripreme uoči nove školske godine, gradi se nogostup

Aeromiting je nastavljen zrakoplovnim i padobranskim programom na uzletištu Šašna Greda pokraj Siska, uz nastup četrdesetak letjelica. Po uzori na Sinjsku alku, na rijeci Kupi održana je Kupska alka, natjecanje u gađanju alke kopljem iz čamca u vožnji.

Foto: FB Grad Sisak

Nastupilo je ukupno 15 ekipa, a pobjeda je pripala ženskoj ekipi pod nazivom Sisačke šljokice. U Šikljadi su se ogledale ekipe veslača iz sisačkih kvartova, ali i ekipe s neretvanskih lađara iz nekoliko hrvatskih gradova. Brod Biokovo, koji sada služi kao putničko pristanište na Kupi, poslužio je kao pozornica na kojoj je nastupila ženska vokalna skupina L.I.P.E. te klapa Rišpet.

VEZANE VIJESTI
U utorak bez struje dijelovi Siska, Kutine, Lipovljana i Topuskog
Foto: FB Grad Sisak

U sklopu trodnevnih Kupskih noći održane su brojne radionice i predstave za najmlađe, izložbe, zabavne priredbe, sajam OPG-ova, a manifestacija je završena Ženskim renesansnim šahovskim turnirom na brodu Biokovo te sportovima na vodi za posjetitelje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here