Tvrtka Johnson&Johnson morat će isplatiti 417 milijuna dolara odštete ženi koja je radi korištenja njihovog dječjeg pudera oboljela od raka jajnika, odlučio je tako sud u Los Angelesu.

Eva Echeverria (63) je, naime, godinama dječji puder svakodnevno koristila za osobnu higijenu, a Johnson&Johnson je tužila jer nisu na adekvatan način upozorili potrošače na rizik oboljenja od karcinoma pri učestalom korištenju njihova pudera koji sadrži mineral talk.

Talk je mineral nježne teksture, a u farmaceutskoj industriji koristi se godinama. Iako znanstvenici tvrde kako nema čvrste veze između korištenja pudera s talkom i karcinoma, Međunarodna agencija za istraživanje raka upozorila je kako je genitalna uporaba potencijalno kancerogena.

Odvjetnik oboljele zahvalio je sudu na presudi, te dodao kako njegova klijentica umire, a prije smrti je željela pomoći svim ženama diljem zemlje kod kojih se rak razvio uslijed korištenja navedenog dječjeg pudera.

Johnson&Johnson već je u više navrata sličnim tužbama ‘olakšan’ za milijune dolara, a u ovome trenutku odvjetnici razmatraju tisuće slučajeva potencijalno povezanih s talkom.

 Foto: youtube screenshot

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here